Чернігівська область: виявлено 59 артилерійських снарядів часів минулих війн

Чернігівська область: виявлено 59 артилерійських снарядів часів минулих війн

22.11.15 13:30 0 516
20 листопада групою піротехнічних робіт Управління ДСНС у Чернігівській області знищено 31 артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Нагадаємо, що напередодні о 12:45 на відкритій території біля с. Білі Вежі Бахмацького району місцевим жителем виявлено 7 предметів, схожих за ознаками на снаряди. Про місце знахідки чоловік повідомив рятувальників та правоохоронців.

Піротехніками обласного управління ДСНС ідентифіковано небезпечні знахідки, як артилерійські снаряди калібром 122 мм часів війни.

При обстеженні прилеглої території додатково виявлено 52 артилерійські снаряди калібром 152 та 122 мм. Спеціальним автомобілем всі небезпечні знахідки вивезено за межі населеного пункту та о 15:00 частина з них знищена шляхом контрольованого підриву.

Знищення решти 28 снарядів планується здійснити 21 листопада.

Рятувальники нагадують громадянам про необхідність дотримання заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Не можна їх чіпати руками, переносити чи перекочувати. У разі виявлення таких предметів необхідно негайно повідомити рятувальників або правоохоронців.

У ДСНС України

у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ