На Хмельниччині правоохоронці блокували неконтрольований канал міжнародного телефонного зв'язку

На Хмельниччині правоохоронці блокували неконтрольований канал міжнародного телефонного зв'язку

22.11.15 15:58 0 515
Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з колегами з СБУ блокували канал міжнародного телефонного зв'язку.

Встановлено, що зловмисники впродовж 2015 року у місті Кам'янці-Подільському в кількох квартирах незаконно розмістили спеціальне телекомунікаційне обладнання та налагодили протиправну схему з несанкціонованого втручання в електромережу найпопулярніших операторів мобільного зв'язку та з використанням технології ІР - телефонії здійснювали прийом міжнародного телефонного трафіку з-за кордону, в тому числі і з Росії, через мережу інтернет в обхід міжнародного центру комутації. Після відповідної обробки трафік під виглядом місцевих телефонних розмов направлявся на мережі українських операторів мобільного зв'язку.

Внаслідок незаконного втручання в автоматизовану систему тільки одного із мобільних операторів йому завдано збитку на суму понад 250 тисяч гривень. Загальна сума збитку встановлюється.

Під час обшуків правоохоронці вилучили майже дві тисячі SIM-карток різних операторів, два GSM-шлюзи для маршрутизації трафіку та інше спеціалізоване обладнання.

Попередньо встановлено, що телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, у тому числі, використовувалися терористами «ДНР/ЛНР» для спілкування з російськими кураторами. Наразі ця інформація перевіряється.

По даному факту Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Сектор комунікації ГУ Національної поліції

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині під час ...
Наступна новина: На Хмельниччині група ...

КОМЕНТАРІ