День Гідності та Свободи відзначили у Тернополі пам’ятним Віче та Молебнем

День Гідності та Свободи відзначили у Тернополі пам’ятним Віче та Молебнем

23.11.15 15:16 0 547
21 листопада на театральному майдані Тернополя відбулося велелюдне Віче та Молебень з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. Тернополяни зібрались на головній площі міста, щоб згадати події Революції Гідності та віддати шану Героям «Небесної сотні» та загиблим воїнам АТО. Священнослужителі традиційних християнських церков відправили Молебень, а представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника борцям за Незалежність України та стенду Героїв Небесної Сотні.

Міський голова Тернополя Сергій Надал звертаючись до учасників Віче зауважив, що Революція Гідності - це дуже світла та одночасно дуже трагічна сторінка історії України. Це було пробудження нації, національне піднесення, відродження духу одвічної стихії. Але — ціною крові, ціною людських жертв, втрати частини території країни та гібридної війни.

«Події революції та війна на Сході стали моментом проявлення найкращих рис українського народу. Ми відчули згуртованість, проявили самопожертву і здатність заради добра країни та наших ближніх жертвувати коштами, добробутом та навіть життям, - зазначив Сергій Надал. – Події такої величини важко оцінювати через 2 роки, чи навіть за десятиліття. Це непросте завдання для істориків і науковців майбутнього. нам варто не стільки аналізувати, як працювати. Робити кожному свою роботу — добре, чесно і професійно — кожному на своєму місці. Щоб у щоденному житті здійснити ті речі, за які українці піднялися на революцію, за які вони гинуть на фронті. Працювати заради того, щоб українці відчули, що вони живуть гідним життям у країні, яка має перспективу».

Очільник Тернополя додав, що лише спільними зусиллями влади та громади, згуртовано та жертовно ми зможемо збудувати ту країну, про яку мріяли герої Майдану.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ