Україна має статус країни,вільної від поліомієліту

Україна має статус країни,вільної від поліомієліту

24.11.15 15:19 0 591
В рамках програми Європейського регіонального Бюро ВООЗ щодо технічної підтримки у подальшому епідеміологічному та лабораторному розслідуванні випадків гострого в'ялого паралічу в Житомирській області відбулася робоча нарада з оцінки стану епіднагляду за поліомієлітом та гострими в'ялими паралічами.

У нараді брали участь начальник ГУ ДСЕС у Житомирській області Олександр Волков, директор ОЛЦ ДСЕС України Зіновій Парамонов, фахівці з епідеміології та вірусології, обласні позаштатні фахівці з педіатрії, імунології, алергології управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації.

Контроль кожного випадку ГВП на загальнонаціональному рівні - це золотий стандарт у виявленні захворювання на поліомієліт. Тому епіднагляду за випадками ГВП приділяється значна увага як міжнародними, так і вітчизняними фахівцями, особливо після зареєстрованих вакцино споріднених випадків поліомієліту у Закарпатській області.

Спеціалісти ознайомили консультанта Європейського регіонального Бюро ВООЗ Владана Сапоніч та представників центрального апарату Держсанепідслужби України з організацією епіднагляду за гострими в'ялими паралічами та системою протидії поширенню поліовірусу у Житомирській області.

В свою чергу, консультант Європейського регіонального бюро ВООЗ зазначив, що Україна, у порівнянні з іншими країнами Європи, має досить ефективну систему епіднагляду, а також презентував основні принципи та підходи в організації роботи з епіднагляду за гострими в'ялими паралічами та протидії поширенню поліомієлітної інфекції відповідно до вимог Європейського регіонального Бюро ВООЗ. Резюмуючи, він зазначив, що вакцинація є необхідним заходом, аби зупинити циркуляцію вірусу поліомієліту.

Під час зустрічі особливу увагу було приділено наданню консультативної допомоги фахівцям із питань виявлення випадків гострих в`ялих паралічів, відбору та доставки матеріалу від хворих із підозрою на ГВП для проведення відповідних лабораторних досліджень. Також було обговорено результати першого туру імунізації проти поліомієліту в регіонах, надано консультації з питань визначення протипоказань для проведення вакцинації.

Нині Україна має статус країни, вільної від поліомієліту. Лише ретельний контроль за поліовірусами, зокрема і аналізом кожного випадку ГВП, дозволить і у подальшому підтримувати цей статус.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: 3 грудня у Луцьку ...

КОМЕНТАРІ