У Житомирі освятили перший греко-католицький монастир

У Житомирі освятили перший греко-католицький монастир

24.11.15 11:19 0 524
22 листопада відбулося освячення Свято-Введенського монастиря Сестер Чину Святого Василія Великого Провінції Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви, який знаходиться у м. Житомирі, провулок 3-й Селецький, 9.

Освятив храм Глава Української Греко-Католицької Церкви Його Святість Святослав Шевчук. Йому співслужили отці з Житомира, Бердичева, Коростишева, Львова, Білої Церкви. На святі були присутні сестри василіанки з різних міст України, а також отці-францисканці римо-католицької парафії Св. Яна з Дуклі м. Житомира.

Настоятелька монастиря сестра Маргарета Гутник розповіла, що освячення святині приурочено до 10-річчя початку служіння сестер у Житомирі.

Звертаючись до житомирян, Святослав Шевчук привітав гостей свята із появою ще одного осередку духовності у місті. Наголосив на тому, що двері храму завжди будуть відчинені для всіх, а сестрам василіанкам побажав і надалі нести світло Христової науки, служити Богу і людям на наших теренах, відроджуючи правду про Українську Греко-Католицьку Церкву – спадкоємницю Київського християнства княжої доби.

Довідково:

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернівці: Для «податкової ...

КОМЕНТАРІ