В Житомирській області відбулася комплексна перевірка діяльності служб цивільного захисту Малинcького району

В Житомирській області відбулася комплексна перевірка діяльності служб цивільного захисту Малинcького району

24.11.15 09:47 0 487
23 листопада, у рамках комплексної перевірки діяльності служб цивільного захисту Житомирщини, комісія ДСНС України завітала до м. Малин. Метою візиту стало визначення стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту і організації роботи з питань техногенної та пожежної безпеки у районному центрі.

О 10:00 в залі засідань райдержадміністрації міста відбулася робоча нарада під головуванням першого заступника голови Олександра Осадчого. Під час засідання керівництву районних та міських органів влади були доведені основні завдання комплексної перевірки.

Наступним етапом стала ліквідація умовної надзвичайної ситуації. Згідно тактичного задуму, об 11:20, на території однієї із автозаправочних станцій міста, під час зливання 2 т палива з бензовозу до резервуару, сталося займання з послідуючим вибухом автоцистерни з паливом. Внаслідок чого водій транспортного засобу та двоє диспетчерів АЗС загинули на місці пригоди. Вибухом також був пошкоджений розташований неподалік газорозподільний пункт (ГРП), а в двох п’ятиповерхових багатоквартирних житлових будинках, що за ГРП, виникли перебої з електропостачанням. За лічені хвилини до місця надзвичайної події прибули 3 бойові розрахунки рятувальників та 2 відділення працівників лісового господарства на пожежній та спеціальній техніці, 2 екіпажі швидкої медичної допомоги, працівники місцевого РЕСу, газового господарства та поліція.

Для координації робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на місці події було розгорнуто штаб, до якого увійшли керівники відповідних структур. Правоохоронці перекрили рух транспорту поблизу місця виникнення надзвичайної події. У цей час вогнеборці у спеціальних тепловідбивних костюмах приступили до ліквідації наслідків вибуху бензовоза. Працівники РЕСу розпочали відновлення електропостачання у багатоповерхівках, а газовики перекрили подачу газу до пошкодженого газорозподільного пункту.

Комісія ДСНС України загалом позитивно оцінила роботу малинських спецслужб під час ліквідації наслідків загоряння та вибуху автоцистерни з паливом. Проте зауважили на важливості більш тісної взаємодії спецслужб та повноцінного усвідомлення своїх завдань.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ