В Івано-Франківській області в ДСНС обговорили питання вдосконалення системи цивільного захисту в рамках реформування місцевого самоврядування

В Івано-Франківській області в ДСНС обговорили питання вдосконалення системи цивільного захисту в рамках реформування місцевого самоврядування

24.11.15 08:06 0 473
23 листопада в ДСНС України відбулося чергове засідання робочої групи щодо вдосконалення діяльності суб'єктів забезпечення цивільного захисту під час реформування місцевого самоврядування на чолі із головою робочої групи-директором Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Михайлом Маюровим.

Участь у нараді взяли представники апарату ДСНС, регіональних підрозділів Служби, навчальних та науково-дослідних установ, а також керівник проекту “ПідтримкаУкраїни в управлінні надзвичайними ситуаціями” Крістіан Пошманн (Федеративна Республіка Німеччина).

Під час засідання були розглянуті питання розподілу повноважень у сфері цивільного захисту між органами місцевого самоврядування різних рівнів, можливості створення добровільної пожежної охорони в Україні.

Зокрема, керівник проекту “Підтримка України в управління надзвичайними ситуаціями” Крістіан Пошманн презентував систему добровільної пожежної охорониФедеративної Республіки Німеччина, відповідно до якої у країні функціонує розгалужена система добровільних пожежних команд. У Німеччині налічується близько 1 млн пожежних-добровольців та лише 30 тис. працівників професійних пожежних служб. Це сприяє оперативному та продуктивному реагуванню на надзвичайні ситуації та події. Саме тому німецькі колеги готові допомагати Україні та надавати консультаційну допомогу для побудови якісної добровільної пожежної охорони.

В ході засідання також було обговорено стан реалізації пілотного проекту щодо організації заходів цивільного захисту населення спроможних територіальних громад на території Донецької області, в межах якого у регіоні створюватимуться місцеві пожежно-рятувальні команди.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді водій ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ