Прокуратура Вінницької області принципово відстоює позицію щодо повернення боржниками коштів до бюджетів

Прокуратура Вінницької області принципово відстоює позицію щодо повернення боржниками коштів до бюджетів

24.11.15 18:25 0 560
За ініціативою прокуратури області 19.11.2015 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом умисного невиконання та перешкоджання службовими особами одного з підприємств регіону рішення господарського суду Вінницької області від 19.03.2013 за позовом прокуратури області на користь Українського державного фонду підтримки фермерських господарств у сумі 80 тис. грн., за ч. 2 ст. 382 КК України.

Установлено, що посадовцями, незважаючи на накладення державним виконавцем арешту на існуючі рахунки в банківських установах упродовж 2015 років відкрито ще чотири нових рахунки в інших банках. Окрім того, з метою перешкоджання примусовому виконанню державною виконавчою службою рішення суду здійснено перереєстрацію свого місця знаходження.

У іншому випадку, службові особи одного з товариств розуміючи невідворотність виконання постанови Вінницького окружного адміністративного суду постановленої за позовом прокуратури в інтересах фіскальної служби області, не чекаючи притягнення до кримінальної відповідальності повністю виконали постанову суду та сплатили до бюджету 163,9 тис. гривень.

Загалом з початку року судами задоволено 600 позовів прокурорів на суму майже 97 млн. гривень. Забезпечено реальне виконання судових рішень на 82 млн. гривень. Попереджено незаконне надання та повернуто 813 га земель вартістю понад 76 млн. гривень.

Примітка.

Згідно ч. 2 ст. 382 КК України за умисне невиконання службовими особами рішення суду передбачена відповідальність - штраф від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області

Використовуючи повідомлення, посилатись на джерело інформації обов’язково!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Волинь: ускладнені погодні ...

КОМЕНТАРІ