На Вінничині рятувальники запросили на екскурсію майбутніх журналістів

На Вінничині рятувальники запросили на екскурсію майбутніх журналістів

24.11.15 14:54 0 519
23 листопада, студенти другого курсу Вінницького педагогічного університету разом зі своїм наставником, завідувачем кафедри журналістики - Віталієм Гандзюком відвідали пожежно-рятувальну виставку (музей) при Головному управлінні ДСНС у Вінницькій області.

Під час екскурсії майбутнім журналістам розповіли про історію становлення та сучасне життя пожежної служби на Вінниччині. Завідувач виставки, колишній начальник управління пожежної охорони – Володимир Бабкін ознайомив студентів з основною діяльністю та завданнями, які стоять перед рятувальниками.

Молоді люди мали можливість ознайомитися з трудовими буднями працівників Служби «101». До їх уваги було представлено матеріально-технічну базу рятувальників, зокрема: первинні засоби пожежогасіння та спеціальну техніку.

Біля пам’ятної експозиції присвяченої героям-ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, студентам розповіли про героїзм та мужність українських пожежників, котрі поклали своє життя задля безпечного майбутнього нащадків.

Як майбутні журналісти, особливу цікавість студенти проявили до статистичних даних щодо пожеж, які виникають на Вінниччині. Не оминули увагою й поцікавились у бійців ДСНС про кількість так званих хибних викликів, що забирають необхідний час і певні матеріальні ресурси, які потрібні для ліквідації реальних надзвичайних ситуацій.

Коментуючи свої враження від побаченого і почутого, студенти зазначили, що до цього дня вони мали дещо інші уявлення про роботу вогнеборців. Кажуть, що не знали про існування такого широкого ряду пожежно-рятувальної техніки. А серед рятувального спорядження про такі прилади, як гідравлічні ножиці та подушка з надміцної гуми - взагалі не чули.

По завершенню зустрічі, майбутні журналісти вишикувались у чергу до експонатів пожежно-рятувальної техніки, аби приміряти на собі «перлину» виставки - старовинну каску вогнеборця, потримати «вибухонебезпечні» експонати та вдарити на прощання у раритетний пожежний дзвін.

ГУ ДСНС у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Податкові ...
Наступна новина: Луцьк: «Я волонтер і не ...

КОМЕНТАРІ