Вінничина: в області активно впроваджуються електронні закупівлі в бюджетних установах

Вінничина: в області активно впроваджуються електронні закупівлі в бюджетних установах

24.11.15 14:09 0 502
З метою ефективного та прозорого витрачання бюджетних коштів та запровадження електронних закупівель прийнято розпорядження голови облдержадміністрації від 13.11.2015 року №703 «Про участь у пілотному проекті щодо впровадження процедури електронних закупівель товарів, робіт та послуг».

Відповідно до доручення голови обласної державної адміністрації В.Коровія робота з впровадження пілотного проекту ProZorro розпочата в області з червня 2015 року щодо проведення електронних закупівель товарів в обсягах допорогових показників застосування Закону України « Про здійснення державних закупівель» - до 200,0 тис.грн.

Першими апробацію роботи у системі пройшли структурні підрозділи облдержадміністрації.

З метою роз'яснення питань підключення та роботи в електронній системі ProZorro працівниками Департаменту регіонального економічного розвитку 21 липня п.р. для представників структурних підрозділів облдержадміністрації було проведено навчальний семінар. А також, в рамках реалізації Проекту технічної допомоги ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС» за підтримки облдержадміністрації організовано та проведено 2 навчальні семінари 30 липня та 20-21 жовтня 2015 року для замовників та постачальників державних закупівель.

Всі структурні підрозділи облдержадміністрації зареєстровані в проекті ProZorro на електронних майданчиках.

Моніторинг впровадження процедури електронних закупівель товарів, який запроваджено Департаментом регіонального економічного розвитку облдержадміністрації свідчить про економію бюджетних коштів при проведенні електронних закупівель товарів. Наприклад, за результатами електронних торгів, які провели 25 бюджетних установ, які підпорядковані Департаменту охорони здоров'я та курортів облдержадміністрації заощаджено майже 79 тис.грн.бюджетних коштів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рятувальники провели ...

КОМЕНТАРІ