На Вінничині мінрегіон нагадує про можливість реалізації у 2016 році інвестиційних проектів за рахунок коштів ДФРР

На Вінничині мінрегіон нагадує про можливість реалізації у 2016 році інвестиційних проектів за рахунок коштів ДФРР

24.11.15 09:22 0 464
Органи місцевого самоврядування мають активніше долучатися до розробки інвестиційних проектів у сфері енергоефективності та енергозбереження, які можуть бути реалізовані у 2016 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Про це сказала начальник Управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Надія Бондарчук під час круглого столу «Залучення фінансування для реалізації проектів у сфері енергоефективності».

«Для здійснення прозорого відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, Мінрегіоном розроблена Оn-line платформа ДФРР (http://dfrr.minregion.gov.ua/). На цій платформі розміщено: нормативно-правову базу, перелік інвестиційних програм і проектів в розрізі регіонів з визначенням їх статусу та описом»,- зазначила Надія Бондарчук.

Вона також нагадала, що фінансування проектів здійснюється за умови відповідності пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та планам заходів з їх реалізації. Інвестиційні проекти, які сприяють співробітництву територіальних громад повинні мати договір внесений у реєстр. Підтримка добровільно об'єднаних територіальних громад відбувається за умови внесення їх до державного реєстру як юридичні особи публічного права.

«Всі інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку мають відповідати визначеним законодавством напрямам спрямування коштів Державного фонду регіонального розвитку»,- додала Надія Бондарчук.

Довідка

Нормативно-правова база Державного фонду регіонального розвитку:

• Стаття 24-1 "Державний фонд регіонального розвитку" Бюджетного кодексу України ;

• Закон України "Про засади державної регіональної політики ";

• Державна стратегія регіонального розвитку України на період до 2020 року;

• Постанова Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року № 195 "Питання використання у 2015 році коштів державного фонду регіонального розвитку ";

• Постанова Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року № 196 "Деякі питання державного фонду регіонального розвитку ";

• Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 24 квітня 2015 року № 80 "Питання підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку".

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області в ...
Наступна новина: Власний податковий номер ...

КОМЕНТАРІ