В Закарпатській області кіберполіція захищатиме громадян від Інтернет-злочинів

В Закарпатській області кіберполіція захищатиме громадян від Інтернет-злочинів

24.11.15 11:23 0 548
Головна мета новоствореної кіберполіції - забезпечити захист кожного громадянина України в мережі Інтернет та сформувати безпечний кіберпростір на теренах нашої держави.

В Україні, як і в більшості країн світу, значної гостроти набула проблема транснаціональної кіберзлочинності. Кіберзлочинці вражають наші комп”ютери вірусами, викрадають персональні дані та ошукують громадян при розрахунках у мережі. Аби зарадити цьому, в Україні створюється Кіберполіція.

Це новий Департамент Національної поліції, який цілеспрямовано захищатиме громадян від злочинів у мережі Інтернет.

Спеціальні агенти з інформаційної безпеки виявлятимуть зловмисників у соцмережі. Інспектори протидіятимуть розповсюдженню дитячої порнографії в Інтернеті та цифровому пірацтву. Також діятиме міжнародний контактний пункт з оперативного обміну інформації та реагування на кіберзлочини.

Також кіберполіція виявлятиме зловмисників, що спеціалізуються на викраденні грошей з банківських рахунків громадян.

Нова кіберполіція надаватиме консультації громадянам в режимі онлайн та оперативно реагуватиме на кіберзлочини. Для цього створюються центри, спеціальні лабораторії в усіх регіонах нашої держави, а також виїзні мобільні групи.

Головна сторінка інетернет – ресурсу з такими можливостями:

https://www.cybercrime.gov.ua/#

Повідомити про злочин можна тут: https://www.cybercrime.gov.ua/feedback5-ua

Перевірити інформацію щодо злочинців (номер банківської карти, номера телефонів, за URL-адресою ресурсу): https://www.cybercrime.gov.ua/pereviriti-informatsiyu

Єдиний колцентр з контактами https://www.cybercrime.gov.ua/contacts

Головна мета Кіберполіції - забезпечити захист кожного громадянина України в мережі Інтернет та швидка онлайн-допомога користувачам.

Шановні краяни! Якщо вас ошукали, або ваші права в Інтернеті порушуються, не вагайтесь - звертайтесь до кіберполіції.

Старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам у Закарпатській області Карпатського Управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України Михайло Танчинець надасть вам допомогу. Звертайтесь за адресою: м.Ужгород, вул.Можайського, 3а. Тел.(0312)-67-31-90, 066-392-18-87.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ