Рівненська область: рятувальники вчать селян як запобігти біді

Рівненська область: рятувальники вчать селян як запобігти біді

24.11.15 08:07 0 508
23 листопада рятувальники Дубенського міськрайонного сектору ГУ ДСНС у Рівненській області спільно з представниками сільської ради та працівниками соціального захисту провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору сіл Шепетин, Круки та Буща Дубенського району.

В першу чергу учасники рейдової групи здійснили подвірні обходи обійсть, де проживають соціально незахищені верстви населення: одинокі, престарілі люди, багатодітні родини, неблагополучні сім’ї, котрі, належать до так званої «групи ризику». Адже, як свідчить статистика, саме ці категорії громадян найчастіше стають жертвами пожеж.

Фахівці ознайомили громадян з основними причинами виникнення пожеж у житловому секторі, нагадали правила пожежної безпеки у побуті та наголосили на їх дотриманні. Звернули увагу на правильність влаштування електро- та газового обладнання, надали практичні рекомендації щодо правильного влаштування пічного опалення. Рятувальники навчили селян правилам поведінки при виникненні пожеж та надзвичайних ситуацій, безпечного поводження з вогнем у осінньо-зимовий пожежонебезпечний період, а також вручили листівки та пам’ятки на протипожежну тематику.

Щоб запобігти лиху, працівники Служби порятунку Рівненщини звертаються до всіх краян з проханням пам’ятати й дотримуватись правил пожежної безпеки. Для цього не потрібно якихось надзусиль, а варто лише стежити за справністю електропроводки, вимикачів та електророзеток, не дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками, не палити в ліжку та не залишати без нагляду ввімкнутими в електромережу нагрівальні побутові прилади. Саме такі протипожежні заходи допоможуть врятувати від вогняної стихії не лише майно, але й здоров’я, а подеколи й людське життя.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ