В Чернівецькій області академічна година безпеки дорожнього руху для молоді (+фото)

В Чернівецькій області академічна година безпеки дорожнього руху для молоді (+фото)

24.11.15 14:24 0 558
Чернівці — місто студентів.

Щодня сотні молодих людей, що здобувають освіту у вузах, коледжах обласного центру, стають активними учасниками дорожнього руху як пішоходи, пасажири громадського транспорту.

Для працівників відділу безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності Національної поліції в Чернівецькій області студентська молодь є особливою категорією у профілактичній роботі з попередження дорожньо-транспортного травматизму.

Багато юнаків і дівчат потрапляють в місто з сільської місцевості, адаптуються до життя в умовах активного руху транспорту, хтось у цей період вперше отримує статус водія, хтось, вважаючи себе уже дорослим, переоцінює свою самостійність, свідомо спрощує поняття правил дорожнього руху, основи яких формувались у шкільний період. При проведенні бесід, лекцій, зустрічей в такому середовищі правоохоронці намагаються врахувати особливості аудиторії, повести розмову з молодими людьми у переконливій формі як зі слухачами, що уже володіють достатнім багажем знань, але потребують концентрації уваги на важливій життєвій темі.

Саме в такому ключі відбулась зустріч з фахівцем з безпеки дорожнього руху у Чернівецькому коледжі дизайну та економіки.







Керівництво закладу виділило академічну годину для своїх вихованців, аби розставити акценти у тих, здавалось б, прозаїчних питаннях, які є нормою поведінки на дорозі,вулиці, у громадському транспорті, за кермом автомобіля,чи двохколісного транспортного засобу. Старший лейтенант поліції Ігор Пастух розповів присутнім про Тиждень безпеки дорожнього руху, який пройшов в області в рамках загальнодержавної профілактичної акції, про глобальні аспекти питання у сучасному світі, зупинився на дорожньо-транспортній ситуації в області,навів приклади резонансних ДТП на Буковині, вказав на їх причини і наслідки. Більша частину академічної години було приурочено питанням і відповідям, практичним порадам, роз’ясненням діючого законодавства у сфері безпеки дорожнього руху.



Емоційним фрагментом зустрічі стала демонстрація відеоролика «10 заповідей водія»,створеного на основі реальних подій на автошляхах області.

На переконання майбутніх дизайнерів, фінансистів, економістів зустріч запам’яталась їм як година корисної інформації, потрібної повсякчас і кожному.

Прес-служба відділу БДР Управління превентивної діяльності Національної поліції в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 24 листопада на двох ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ