У Волинській області затримали бурштинокопачів

У Волинській області затримали бурштинокопачів

24.11.15 10:09 0 479
Дві групи старателів затримали у лісовому масиві. З місця події вилучили лопати, мотопомпу, автомобіль та незаконно добутий бурштин-сирець. Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Співробітники Головного управління Національної поліції спільно з ротою поліції особливого призначення у Волинській області, у лісі, поблизу села Вовчецьк, на місці, де знаходяться поклади бурштину, затримали п'ятьох осіб з лопатами. Правоохоронці встановили, що ці особи є жителями Маневицького району та приїхали до лісового масиву з метою здійснення незаконного видобутку бурштину. Усіх копачів доставлено до Маневицького відділу поліції, знаряддя злочину вилучено.

Крім цього, наступного дня, близько 4 години ранку працівники роти патрульної служби особливого призначення у Волинській області спільно із співробітниками Служби безпеки України у Волинській області, під час відпрацювання території району, на предмет виявлення правопорушень, пов'язаних з незаконним видобутком бурштину, на хуторі Лоше виявили та затримали четверо осіб, які видобували бурштин-сирець. Видобували спритники сонячне каміння за допомогою мотопомпи.

Старателями виявилися жителі Маневицького району та Рівненської області. Усіх доставили до районного відділу поліції. У доставлених вилучили близько 50 г бурштину, мотопомпу та автомобіль.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації ГУ НП

у Волинській області

(за матеріалами Маневицького відділу поліції)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині фіскали ...
Наступна новина: Волинська область: протягом ...

КОМЕНТАРІ