На Тернопіллі відбулася перевірка готовності реагування служб цивільного захисту на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду

На Тернопіллі відбулася перевірка готовності реагування служб цивільного захисту на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду

24.11.15 08:07 0 476
20 листопада у Заліщицькому районі з метою перевірки готовності органів управління, сил та засобів служб цивільного захисту області до дій у разі загрози та виникнення аварій, інших надзвичайних подій внаслідок ускладнення погодних умов в осінньо-зимовий період було проведено спільні командно-штабні навчання зі службами цивільного захисту області.

В осінньо-зимовий період внаслідок несприятливих погодніх умов виникає значна кількість аварій у системах енерго-, газо- та теплопостачання. Порушується рух залізничного та автомобільного транспорту, тимчасово припиняється сполучення з населеними пунктами. Тому перед настанням холодного періоду представники близько двадцяти комунальних підприємств, оперативних служб, військових, медиків, районної та міської влад зібралися разом для обговорення можливих дій у разі виникнення непередбачуваних ситуацій. Навчання пройшли у два етапи: теоретична частина та практична.

В ході навчання перевірено практичну готовність основних спеціалізованих служб, під час ліквідації наслідків умовної надзвичайної ситуації на території Заліщицької центральної комунальної районної лікарні під час гасіння пожежі в приміщенні з масовим перебуванням людей.

Також проведено огляд готовності інших сил та засобів служб цивільного захисту Заліщицького району до дій при загрозі виникнення аварій, інших надзвичайних подій та ситуацій внаслідок ускладнення погодних умов у осінньо-зимовий період.

В результаті проведення навчань встановлено, що в цілому організація роботи в райдержадміністрації щодо забезпечення захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру відповідає вимогам нормативних документів, органи управління у сфері цивільного захисту району здатні виконувати поставлені завдання, разом з тим робочою групою вказано на виявлені недоліки та визначено шляхи їх усунення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ