3 грудня у Луцьку відзначать Міжнародний день інвалідів

3 грудня у Луцьку відзначать Міжнародний день інвалідів

24.11.15 15:25 0 921
Міський голова Микола Романюк підписав розпорядження щодо відзначення Міжнародного дня інвалідів. Згідно із ним відбудеться виплата одноразової матеріальної допомоги з міського бюджету на суму 18 тис. грн одиноким та одиноко проживаючим особам з інвалідністю, які перебувають на обліку у територіальному соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Луцька, розмір пенсії яких не перевищує двох прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність, інвалідам, які за поданням громадських організацій міста потребують одноразової грошової допомоги, ­ в розмірі 200 грн кожному.

Затверджено відповідний план заходів.

В амбулаторно-поліклінічних закладах міста триватиме місячник “Зверни увагу на людину з особливими потребами”.

У територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Луцька для підопічних 2 грудня відбудеться лекція на тему: “Інвалід - це не клеймо”, 3 грудня о 14:30 — виставка мистецьких виробів інвалідів, які перебувають на обліку в терцентрі, та “вогник” за участі художньо-самодіяльних колективів Луцька, 4 грудня об 11:00 буде організовано перегляд художнього фільму “1+1. Нерозлучні”.

Окрім цього, 1 грудня у бібліотеці-філії № 10 відбудеться свято талантів “Сильні духом”, у бібліотеці-філії № 3 для дорослих спільно з ГО Волинське об'єднання ветеранів, інвалідів та потерпілих “Захист” - зустріч “Зрозумій мене”.

2 грудня о 12:00 в Центральній бібліотеці для дорослих спільно з ВГО “ІнваВолинь” та “ВОГО “ІнваВолинь-нова” відбудеться година пошани “Незламні духом”.

3 грудня о 15:00 в Палаці культури — благодійний концерт “Обереги добра”, одночасно в Теремнівському будинку культури триватиме година доброти “З вірою в серці”.

4 грудня о 15:00 в клубі “Патріот Батьківщини” відбудеться майстер-клас з виготовлення іграшок за технологією ляльки-мотанки для дітей Волинської обласної ГО “Даун-синдром”. Цього ж дня в будинку культури мікрорайону “Вересневе” буде організовано благодійний концерт “Від усієї душі”.

У навчальних закладах міста протягом листопада-грудня відбудуться тематичні години спілкування, учнівські благодійні акції зі збору подарунків, м'яких іграшок, книг для дітей-інвалідів. У шкільних бібліотеках будуть організовані виставки “Душі людської доброта”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна має статус ...
Наступна новина: Волинь: на Маневиччині ...

КОМЕНТАРІ