За авто класу «люкс» чернівчани  cплатили 1,6 млн. грн. податку

За авто класу «люкс» чернівчани  cплатили 1,6 млн. грн. податку

24.11.15 09:58 0 530
Як розповів начальник відділу адміністрування майнових податків ДПІ у м. Чернівцях Степан Германюк: «упродовж цього року власників автомобілів об'ємом двигуна понад 3000 куб. см та терміном використання менше 5 років перерахували до місцевого бюджету 1,6 млн. грн. транспортного податку. Фізичні особи – власники VIP-авто сплатили 1,4 млн. грн. податку. Юридичні особи самостійно розрахували податок та сплатили 228 тис.грн.»

«За кожен такий легковий автомобiль власниковi доведеться щороку сплачувати податок у розмiрi 25 тисяч гривень за умови володiння цим авто цiлий рiк, або 2083 гривнi за мiсяць. Якщо ж авто було придбано упродовж року, то податок нараховується з мiсяця, у якому перейшло право власностi. Навiть якщо автомобiль було придбано наприкiнцi мiсяця, доведеться сплачувати податок як за повний мiсяць володiння. Якщо машина використовується більше п'яти рокiв, то платити податок взагалі не потрiбно», – пояснив посадовець.

Фахівці фіскальної служби закликають власників розкішних авто вчасно сплачувати податок, адже у разі несплати протягом 60 днів від дати вручення податкового повідомлення-рішення на сплату податку, буде нараховуватись штраф у розмірі 10% (при затримці сплати до 30 календарних днів включно) або 20% (при затримці сплати більше 30 календарних днів).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині фіскали ...

КОМЕНТАРІ