Власний податковий номер щомісячно отримують більше 800 чернівчан

Власний податковий номер щомісячно отримують більше 800 чернівчан

24.11.15 09:28 0 581
Ідентифікаційний код, або реєстраційний номер облікової картки платника податків є важливим документом у сучасному світі. Без нього ми не можемо отримати кредит, оформити нотаріальну довіреність або купівлю-продаж, здійснити дарування та інші дії. Незважаючи на те, що отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків є добровільною процедурою, його вимагають у багатьох інстанціях.

Ще зовсім недавно потреба у документі здебільшого виникала у молоді в період першого працевлаштування чи при вступі до вищого навчального закладу. Але реєстраційний номер може стати у нагоді й школяреві, оскільки деякі учні мають матеріальні заохочення – премії та стипендії, для оформлення яких необхідна копія коду.

Дитина, яка не досягла шістнадцяти років або є неповнолітньою і ще не має паспорта, не може самостійно отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі. Замість неї це може зробити один із батьків або усиновитель, опікун, піклувальник. Для цього необхідно пред'явити свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків та заповнити Заяву. Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, то треба подати засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва українською мовою.

Отримання довідки про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків в податковій – процедура безкоштовна. А від часу замовлення номеру в інспекції до вручення необхідного документу на руки проходить близько п'яти робочих днів із дня звернення.

Цьогоріч в Центрі обслуговування платників податків ДПІ у м. Чернівцях реєстраційний номер облікової картки платника податків отримали 8173 мешканця Чернівців, що на 968 більше, аніж минулого року. В середньому, кожного місяця реєстраційний номер облікової картки платника податків отримує більше вісімсот чоловік.

Консультацію щодо порядку заповнення заяви можна отримати в Центрі обслуговування платників податків ДПІ у м. Чернівцях за адресою: вул. Героїв Майдану, 200-А.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ