Семінар-практикум старших майстрів ПТНЗ Хмельницької області

Семінар-практикум старших майстрів ПТНЗ Хмельницької області

24.11.15 09:38 0 488
Нові реалії висувають високі вимоги до якості освіти, зокрема, універсальності підготовки випускників ПТНЗ, їхньої адаптації до соціальних умов, особистісної орієнтованості навчального процесу, його інформатизації, визначальній важливості освіти у забезпеченні сталого людського розвитку. Саме питанню ролі старшого майстра у підвищенні якості підготовки кваліфікованих робітників був присвячений семінар-практикум, який відбувся у рамках засідання фахової секції старших майстрів виробничого навчання ПТНЗ Хмельницької області 19 листопада на базі Полонського професійного аграрного ліцею.

Директор Полонського професійного аграрного ліцею М.Є. Лівшун привітав учасників семінару та ознайомив із системою підготовки робітничих кадрів у навчальному закладі, шляхами забезпечення належної якості підготовки кваліфікованих робітників у ПТНЗ.

З системою роботи старшого майстра щодо здійснення контролю за якістю підготовки кваліфікованих робітників в ПТНЗ ознайомила присутніх завідувач лабораторії науково-методичного забезпечення управлінської діяльності в ПТНЗ НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області С.Б. Коломійчук.

Учасники семінару мали змогу відвідати відкриті уроки виробничого навчання з професій «Муляр-штукатур», «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування: тракторист-машиніст с/г виробництва, водій автотранспортних засобів», «Соціальний робітник: молодша медична сестра з догляду за хворими».

У практичній частині семінару старші майстри відвідали відкрите засідання школи молодого педагога та психолого-педагогічний консиліум, у якому активну участь взяли класні керівники груп першого курсу, викладачі, майстри виробничого навчання. Учасники консиліуму ознайомились з характеристикою соціальних паспортів новоприбулих груп, результатами психологічного дослідження адаптації учнів груп першого курсу, визначили основні симптоми психологічної дезадаптації, ознаки успішної адаптації та виробили практичні рекомендації класним керівникам, майстрам виробничого навчання та викладачам із профілактики та подолання дезадаптації першокурсників.

У роботі семінару взяли участь 23 старші майстри ПТНЗ області, які оцінили корисність отриманої інформації, продуктивність спілкування, високий інформативний та змістовний рівень заходу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті тривають ...
Наступна новина: Протягом тижня підрозділи ...

КОМЕНТАРІ