На Тернопільщині відкрили першу чергу грандіозного переробного комплексу та фруктосховища на 35 тисяч тонн

На Тернопільщині відкрили першу чергу грандіозного переробного комплексу та фруктосховища на 35 тисяч тонн

24.11.15 13:23 0 524
На базі фермерського господарства «Гадз» 20 листопада відбулося відкриття першої черги грандіозного переробного комплексу та фруктосховища на 35 тисяч тонн.

У церемонії запуску сортувальної лінії взяли участь засновник підприємства Петро Гадз, Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, народний депутат України Микола Люшняк, голова облдержадміністрації Степан Барна та голова райдержадміністрації Віталій Фреяк.

Варто зауважити, що фермерське господарство «Гадз» – це насамперед майже 800 гектарів фруктових садів, більше тисячі робочих місць та такі вкрай необхідні поступлення у державний та місцеві бюджети.

«Це, безумовно, переломна подія!, – зауважив Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук. – Дуже позитивно, що яблука з цього регіону будуть продаватися протягом цілого року. Адже продукція буде професійно пакуватися та буде входити у «ланцюги» вартості протягом всього сезону реалізації. Це змінює прибутковість та перспективність виробництва у всьому вашому регіоні. Знаю, що власник цього фермерського господарства також займається тваринництвом, і що не може мене радувати, обрав для цього надзвичайно ефективну канадську генетику. Тобто, робота Петра Гадза є комплексною. Тут закладено дуже багато факторів, які тільки спрямовані у напрямок позитивних перемін».

«Ми запустили лінії, яка миє, шліфує і фасує яблука – зазначив голова правління ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз. – У середині квітня наступного року до нас заїздить австрійська лінія, яка буде різати і сушити фрукти на яблучні чіпси. Також ми будемо виробляти соки, пюре, джеми, яблучний сидр, яблучне вино та яблучний оцет. Ми націлені обладнати тут цілісний комплекс переробки знову ж таки орієнтований не тільки на внутрішній, але на зовнішні ринки».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ