Чернівецька область: протягом вихідних виникло 2 пожежі,на одній з яких загинула людина,ще 5 осіб рятувальники евакуювали

Чернівецька область: протягом вихідних виникло 2 пожежі,на одній з яких загинула людина,ще 5 осіб рятувальники евакуювали

24.11.15 10:39 0 528
Протягом вихідних в Чернівецькій області сталося 2 пожежі, на одній з яких, на жаль, загинула людина. Трагедія сталася 21 листопада ввечері під час пожежі в квартирі на першому поверсі трьохповерхового житлового будинку в Чернівцях по вул. Козятинській. За попередніми даними, пожежа виникла внаслідок короткого замкнення електромережі. Полум’я поширилося на стелю кімнати, обладнану пластиковими матеріалами. Через це виникло сильне задимлення, яке відчули мешканці сусідніх квартир. Люди відразу повідомили про небезпеку Службу порятунку 101. За місцем виклику за лічені хвилини прибули рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 2 обласного центру. Сусіди повідомили вогнеборцям, що в квартирі може перебувати домовласниця, жінка 1941 року народження, яка по стану здоров’я не могла самостійно покинути приміщення. Рятувальники, використовуючи апарати захисту органів дихання, зайшли в квартиру і виявили домовласницю вже без ознак життя, допомогти якій через запізніле виявлення пожежі вже не було змоги. Сильне задимлення загрожувало життю та здоров’ю мешканцям сусідніх квартир, тому вогнеборці евакуювали їх на вулицю. Всього у безпечне місце були евакуйовані 5 осіб. Одночасно із наданням допомоги людям, рятувальники проводили роботи по ліквідації пожежі. За короткий проміжок часу вогнеборці локалізували пожежу, не допустивши розповсюдження вогню. В подальшому пожежа була ліквідована. Вогнем знищено меблі, речі домашнього вжитку. Рятувальники зберегли від знищення приміщення квартири, в якій виникла пожежа. Тіло загиблої направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Ще одна пожежа сталася в селі Карапчів Вижницького району, де горіла копиця сіна. Вогнеборці, які виїжджали на місце події, ліквідували пожежу. Вогнем знищено 2 тонни сіна. Постраждалих на пожежі немає.

Всього з початку року в Чернівецькій області виникло 804 пожежі, на яких загинуло 34 людини, з них 1 дитина, ще 22 особи були травмовані, з них 2 дитини. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: пам’ятайте, що пожежі, на яких гинуть люди, найчастіше виникають через людський фактор. Дотримання правил безпеки не вимагає від громадян жодних надзусиль, проте завдяки цьому можна врятувати людське життя та здоров’я.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: З 28 жовтня по 30 листопада ...

КОМЕНТАРІ