Житомирська поліція застерігає громадян від промислів ошуканців

Житомирська поліція застерігає громадян від промислів ошуканців

25.11.15 15:10 0 596
Лише за два останні дні на надмірній довірливості жителів Житомирщини шахраї заробили близько 30 тисяч гривень. Поліція вкотре закликає громадян до пильності у справах, які так чи інакше пов'язані з готівкою або заощадженнями на банківських рахунках.

Двоє жительок Овруцького району та одна – з м. Бердичева потрапили на гачок «мобільних» аферистів, які зателефонували їм із тривожним повідомленням про неприємності із синами – затримані поліцією через вчинення ДТП. За уявний порятунок своїх дорослих дітей від кримінальної відповідальності довірливі матері перерахували на банківські рахунки шахраям загалом більше 22 тисяч гривень.

Афера викрилася, коли жертви з'ясували, що з їх синами усе гаразд і ні в які перипетії вони не потрапляли.

Ще троє жителів регіону стали об'єктами шахрайства у Інтернет-мережі. Житомирянин купував через спеціалізований сайт мобільний телефон за 2 тисячі гривень, житель Попільнянського району – дитячі підгузки за таку ж ціну, а житель Олевщини віддав 4 тисячі за духову шафу. Хоч замовники вчасно переказали на вказані в оголошеннях рахунки гроші, товари вони не отримали й до . Тим часом номери мобільних віртуальних продавців виявилися заблокованими.

За усіма названими фактами розпочаті кримінальні провадження за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Нині правоохоронці проводять низку слідчо-розшукових заходів для встановлення осіб, причетних до ошуканств.

Однак слід зазначити, що у більшості випадків потерпілі могли б уникнути шахрайств, дотримуючись простих правил безпеки. Відтак поліцейські звертаються до жителів Житомирщини із застереженнями щодо вияву надмірної довірливості до незнайомих людей, які звертаються до вас під надуманими приводами:

- пам'ятайте, що лише розсудливість та спокійне сприйняття будь-якої ситуації може вберегти від нерозважливих дій та вчинків;

- у питаннях фінансового характеру керуйтеся здоровим глуздом, а у разі потреби - радьтеся з фахівцями;

- при покупках через Інтернет намагайтесь використовувати систему оплати товару після його фактичного прибуття;

- також пам'ятайте, що жодної інформації про клієнтів та їх рахунки банківські працівники по телефону не збирають.

Розкажіть про згадані заходи перестороги своїм дітям, батькам, рідним та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність. Не дайте себе ошукати і не дозволяйте пройдисвітам збагатитися за ваш рахунок!

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На розгляді ...
Наступна новина: У Вінниці в автопригоді ...

КОМЕНТАРІ