На Вінниччині завершується комплекс осінньо-польових робіт (+фото)

На Вінниччині завершується комплекс осінньо-польових робіт (+фото)

25.11.15 10:56 0 548
24 листопада, під головуванням Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського відбулася Всеукраїнська селекторна нарада присвячена питанням проведення комплексу осінньо-польових робіт.

В ході наради розглядалися питання підготовки до сезону озимих культур, використання бюджетних коштів за програмою стану галузі тваринництва та цінової ситуації на продовольчому ринку.

У студії селекторного зв'язку Вінницької області були присутні директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик та керівники профільних установ та організацій області.

Під час наради Микола Неїлик повідомив: « на Вінниччині завершується комплекс осінньо-польових робіт. На вчорашній день зернових культур зібрано на 99,1 % площ, намолочено понад 3,7 млн. тонн зерна, при середній урожайності 46,3 ц/га. Середня урожайність 48,5 ц/га, або на 33,9 ц/га менша минулорічної. Такі показники говорять за формування високого потенціалу на експорт».

За його словами, в області продовжується копання цукрових буряків. В сезоні цукроваріння 2015 року на Вінниччині працює 6 цукрових заводів. На один завод уже завершив свою роботу: «На цукрові заводи завезено майже 1,7 млн тонн цукрових буряків та вже перероблено 1,6 млн тонн. Наразі вироблено 238,4 тис. тонн цукру», - поінформував М. Неїлик.

Крім того, торкаючись теми використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації зазначив: «Стосовно державної підтримки по Програмі здешевлення кредитів, рішенням конкурсної комісії області виділено кошти в обсязі 22,1 млн грн, які повністю розподілені 30 підприємствам з об'ємом залучених у 2014-2015 роках кредитів на суму понад 1,3 млрд. грн. По даній програмі використано 20,4 млн грн. Додаткова потреба в коштах для компенсації банківських відсотків товаровиробникам області становить 13,1 млн грн. Заявку на виділення ми направили Мінагрополітики».









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ