На Вінниччині розпочав роботу Центр підтримки підприємництва та інновацій «iHUB Вінниця» (+фото)

На Вінниччині розпочав роботу Центр підтримки підприємництва та інновацій «iHUB Вінниця» (+фото)

25.11.15 17:55 0 780
24 листопада у Вінниці відбулося відкриття Центру підтримки підприємництва та інновацій «iHUB Вінниця», створеного з ініціативи міжнародної організації Seed Forum Foundation та за підтримки Посольства Королівства Норвегія в Україні.

Проект, що слідом за Києвом, Черніговом та Львовом стартував у Вінниці, має за мету допомогти талановитим українцям реалізувати ідеї і почати свій бізнес. Центри iHUB забезпечують молодих людей якісною інфраструктурою, менторською підтримкою і допомагають залучити інвестиції, щоб команди змогли сфокусуватися на створенні власного бізнесу і мали все необхідне для досягнення успіху.

В урочистому відкритті регіонального центру у Вінниці взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, заступник Посла Норвегії Річард Скарборо та Президент Seed Forum Global Стейнар Корсмо.

« у світі все більше говорять про те, що ХХІ століття - це століття креативної економіки, і якраз відкриття iHUB логічно вписується в прийняту стратегію «Вінниця – 2020», в якій наше місто визначено найбільш сучасним, модерновим та європейським. І це має дуже важливе значення», - наголосив у вітальному слові голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Очільник ОДА висловив вдячність Посольству Норвегії за підтримку проекту та висловив переконання, що ця справа неодмінно рухатиметься вперед.

За словами Вінницького міського голови Сергія Моргунова, новостворений центр є своєрідним «вікном у світ» і дає можливість залучати до розвитку інноваційних стартап-проектів активну молодь. «Сім місяців тому ми підписали з Seed Forum меморандум щодо початку реалізації цього проекту. І неодноразово говорили, що цей iHUB буде в мережі iHUBів 60 країн світу, де може відбуватися обмін думками українських молодих людей з іншими партнерами», - підкреслив Сергій Моргунов. Відтак зауважив, що вже наступного року на першому поверсі приміщення, де розташований новостворений центр, буде відкрито HUB для підтримки інституцій громадянського суспільства.

Заступник Посла Норвегії Річард Скарборо, у свою чергу, зазначив: «Для нас, для Норвегії, цей проект - це інвестиція. Ми інвестуємо в успішне майбутнє України, щоб Україна стала успішною країною в економічному та політичному сенсі. Це для нас вкрай важливо». Дипломат також відзначив підтримку, яку надає проекту влада на Вінниччині, та висловив певність, що подібні центри можуть слугувати для молодих людей поштовхом у розвитку власних ідей, спрямованих на майбутнє Української держави.

Привітав учасників заходу з початком роботи Центру і Президент Seed Forum Global Стейнар Корсмо. Затим відбулося підписання меморандуму про співпрацю з Донецьким національним університетом, а почесні гості на знак відкриття iHUB у Вінниці перерізали символічну стрічку.

Для довідки:

Seed Forum Foundation - це глобальна мережа національних некомерційних фондів, заснована в 2002 році у Норвегії, яка поєднує понад 24 000 менторів та інвесторів з 46 країн і 60 міст світу. Seed Forum допомагає молодим стартап-компаніям знайти міжнародних партнерів та інвесторів для розвитку свого бізнесу. Seed Forum Labs Vinnytsia є частиною глобальної мережі конференцій Seed Forum.

iHUB – мережа центрів інновацій та підприємництва, заснована за ініціативою Seed Forum у 2014 році. iHUB сприяє розвитку молодих та інноваційних стартапів і в даний час є повноцінною норвезько-українською мережею IT-центрів для підприємців. Наразі iHUB активно діє в Києві, Чернігові, Львові та відкривається у Вінниці, а також глобально планує розширити мережу iHUB на Молдову та Грузію до 2016 року.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Житомирщина: рівень ...

КОМЕНТАРІ