Чернівці: Міська влада продовжує роботу з організації патріотичного виховання

Чернівці: Міська влада продовжує роботу з організації патріотичного виховання

25.11.15 10:07 0 629
Управлінням освіти міської ради, загальноосвітніми навчальними закладами здійснюється цілеспрямована робота щодо реалізації законодавства про освіту, зокрема Законів України «Про загальну середню освіту», «Положення про допризовну підготовку юнаків», «Про концепцію допризовної підготовки та військово-патріотичного виховання».

За рішенням виконавчого комітету міської ради управління освіти спільно з управлінням надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення та відділом мобілізаційної роботи міської ради продовжить роботу з виконання заходів, спрямованих на посилення контролю за викладанням предмета «Захист Вітчизни» та організацію патріотичного виховання.

Упродовж 2014-2015 навчального року проведено значну роботу в напрямку поліпшення та вдосконалення навчально-матеріальної бази, підготовки юнаків до служби в Збройних Силах України. Фінансовим управлінням міської ради було виділено біля 200 тисяч гривень на закупівлю 20-ти макетів автомата Калашнікова, 36 пневматичних гвинтівок і передано на баланс загальноосвітнім навчальним закладам. Оновлено стрілецький тир у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 22. У 2016 році у навчальних закладах буде облаштовано ще чотири тири.

Проводяться змагання з військово-прикладних видів спорту, спартакіада допризовної молоді, військово-спортивна гра «Захисник». Відбувся турнір зі стрільби на приз міського голови.

У 2015-2016 навчальному році вдвічі збільшено кількість годин на вивчення предмета «Захист Вітчизни» у 10-11 класах. З метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів у кінці кожного навчального року організовуються і проводяться навчально-польові збори, День цивільного захисту та військово-спортивні свята, де юнаки та дівчата показують свої вміння, силу та спритність, витривалість.

На виконання розпорядження міського голови створено учнівські загони, які співпрацюють з військовими частинами, організовуються тематичні вечори та зустрічі школярів з особовим складом, проводяться навчально-польові збори на базі військової частини по вулиці Московської Олімпіади. Працюють волонтерські загони, які допомагають військовослужбовцям, які перебувають в зоні антитерористичної операції, сім'ям загиблих. Систематично проводяться благодійні акції зі збору допомоги військовослужбовцям, які захищають незалежність України.

«В усіх школах міста створено чітку систему військово-патріотичного виховання, яка знаходиться на постійному контролі управління освіти міської ради та адміністрацій загальноосвітніх навчальних закладів, – зазначив начальник управління освіти міської ради Сергій Мартинюк. – Військово-патріотичні заходи різноманітні за змістом і спрямованістю: інформаційного, просвітницького характеру, дійового, практичного спрямування, комплексні, які сприяють вихованню у школярів почуття патріотизму, відданості своїй Вітчизні».

Проведено більше 15-ти акцій: «Листи, малюнки, плакати з Новорічними привітаннями для солдат», «Прапори-обереги для Захисників», «Зігрій солдата»; «Подаруй дитині можливість творити», «Від серця до серця», «Лист солдату», «Ветеран живе поруч», «Допоможи дитині-однолітку зі Сходу», «Аптечка солдата», «Чистотіл», «Серце для солдата», «Солдатська кухня», флешмоб «Запали лампадку – вшануй Героїв Небесної Сотні»; конференцію на тему «Ми, громадяни – патріоти землі, що Україною зветься»; благодійну виставку-ярмарку «Великодні дзвони», кошти від якої передано військовослужбовцям, котрі отримали важкі поранення в зоні антитерористичної операції.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк – Жешув: схожі ...
Наступна новина: Вінничина: у приміщенні ...

КОМЕНТАРІ