У Чернівцях на умовах співфінансування відреставрували ще один об’єкт цінної забудови

У Чернівцях на умовах співфінансування відреставрували ще один об’єкт цінної забудови

25.11.15 12:58 0 542
Черговим прикладом співпраці мешканців міста Чернівців з міською радою стало проведення ремонту фасаду житлового будинку по вулиці 29 Березня, 38. Його було зроблено на умовах співфінансування.

Кошторисна вартість виконання ремонтних робіт фасаду становить 162 тисячі гривень (кошти Шевченківської районної в місті ради). Мешканці зазначеного будинку взяли дольову участь у виконанні робіт – 10%. Відділом охорони культурної спадщини розроблено паспорт оздоблення фасаду будівлі та визначено його кольористику.

Будівля розташована в межах комплексної охоронної зони центрального історичного ареалу Чернівців, тож відповідно до історико-архітектурного опорного плану є об'єктом цінної забудови.

Роботи по проведенню ремонтно-реставраційних робіт брам, дверей, під'їздів, фасадів будинків, які розташовані в межах комплексної охоронної зони, за дольової участі самих мешканців тривають. Сформовано попередні переліки об'єктів на яких необхідно провести ремонтно-реставраційні роботи: 45 дерев'яних дверей, кованих брам та 76 фасадів. Також до відділу охорони культурної спадщини звертаються мешканці та юридичні особи щодо дольової участі у проведенні ремонтних робіт брам та фасадів, які не увійшли до попереднього переліку. Спільними зусиллями влади і чернівчан можна зробити наше місто ще привабливішим і охайнішим.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бізнес на ...
Наступна новина: Вінничина: прокуратурою ...

КОМЕНТАРІ