Волинь: ускладнені погодні умови!

Волинь: ускладнені погодні умови!

25.11.15 08:00 0 589
З настанням осінньо-зимового періоду погіршується дорожнє покриття, що ускладнює рух транспорту та пішоходів.

Погіршення погодніх умов вимагає серйозної підготовки автомобіля, адже саме вони у більшості випадків є причиною дорожньо-транспортних пригод. Тож перед початком холодів потрібно провести техогляд транспортного засобу, щоби усунути всі несправності і уникнути страшних наслідків.

Зважаючи на це, відділ безпеки дорожнього руху ГУ НП у Волинській області звертає увагу водіїв на особливості експлуатації транспортних засобів у зимовий період.

Вирушаючи в дорогу, обов'язково перевірте технічний стан авто: зверніть увагу на стан зовнішніх світлових приладів, склоочисників та обігрівачів салону. Не забувайте про встановлення на своїх автомобілях шин із зимовим малюнком протектору, що значно покращить керування транспортним засобом.

Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху: не перевищуйте швидкість, користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтеся безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, не здійснюйте ризикованих маневрів, в обов'язковому порядку рухайтеся з увімкненим ходовими вогнями чи ближнім світлом фар.

У разі погіршення погодних умов, по можливості утримайтеся від поїздок на власному транспорті, особливо на далекі відстані. Якщо виїхати вкрай необхідно, будьте особливо уважними та обережними за кермом. Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів, уважно стежте за прогнозами синоптиків та дотримуйтеся порад паравоохоронців. Якщо під час руху ви побачили, що хтось через негоду потрапив у скрутне становище, викличте на допомогу інспекторів поліції або аварійні служби.

Сектор комунікації ГУ НП

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Вінницької ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ