Луцьк – Жешув: схожі проблеми – різні методи вирішення

Луцьк – Жешув: схожі проблеми – різні методи вирішення

25.11.15 10:03 0 641
Одним з конкретних вимірів співпраці між містами-партнерами є можливості обміну досвідом, отримання передових технологій для покращення процесу надання якісних комунальних послуг для мешканців міст. З ініціативи Луцького міського голови Миколи Романюка активізується співпраця без виключення з усіма містами-партнерами Луцька. Реалізація спільних проектів, обміни досвідом, наповнення реальним змістом партнерських угод між містами – першочергові завдання, які стоять перед виконавчими органами міської ради, комунальними підприємствами та установами.

Тому ініціатива отримати досвід міста-партнера Луцька — Жешува у процесі збору твердих побутових відходів та подальшого його переробки була підтримана як міським головою Миколою Романюком, так і Президентом Жешува Тадеушом Ференсем.

Під час ознайомлювального візиту делегація комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» мала можливість ознайомитись з досягненнями у процесі створення комфортного середовища для жителів міста Жешув у сфері надання житлово-комунальних послуг, оглянути роботу сортувальної лінії та комунального підприємства MPGK, що здійснює збір та вивезення твердих побутових відходів.

в місті Жешув сміття збирається окремо в контейнери та поділяється на суху та мокру фракції, а також окремо мешканці збирають скляну тару та змішані відходи. Окрім цього, в місті працюють пункти селективного збору відходів (упаковки з пластику, паперу і картону, скла та металевих банок); мобільні пункти збору небезпечних відходів (люмінесцентні лампи, використані батарейки, засоби захисту рослин, фарби, лаки тощо); а також пункти утилізації відходів побутової електроніки (холодильники, пральні машини, телевізори та інше). Зелені та інші біологічно активні відходи компостують та використовують в подальшому в садово-парковому або сільському господарствах.

Отриманий досвід дасть змогу працівниками комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» впровадити новітні технології процесу збору та утилізації сміття в нашому місті. Сподіваємось, що спільна співпраця продовжиться шляхом подальшого обміну досвідом у сфері надання якісних комунальних послуг, підготовці та реалізації спільних транскордонних проектів, проведення спільних навчань та конференцій з метою покращення процесу надання якісних комунальних послуг мешканцям наших міст.

КП “Луцькспецкомунтранс”

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Заходи до Дня ...
Наступна новина: Чернівці: Міська влада ...

КОМЕНТАРІ