Волинська область: в одному з найбільших спортивно-розважальних закладів області «Адреналін Сіті» фахівці ДСНС провели навчання (фото,відео)

Волинська область: в одному з найбільших спортивно-розважальних закладів області «Адреналін Сіті» фахівці ДСНС провели навчання (фото,відео)

25.11.15 16:27 0 596
24 листопада у спортивно-розважальному комплексі «Адреналін Сіті», який є об’єктом із масовим перебуванням людей, працівники Служби порятунку «101» провели комплексні тактико-спеціальні навчання. Метою їх проведення стало практичне відпрацювання дій обслуговуючого персоналу закладу та пожежно-рятувальних підрозділів оперативних служб з гасіння пожежі.

За легендою, внаслідок необережного використання джерела вогню, сталася пожежа у кінозалі та поширилася по приміщеннях закладу, і через 15-20 хвилин умовний вогонь по віконних і дверних отворах швидко дістався другого поверху.

В умовах швидкого розповсюдження диму по коридорах та сходових клітках будівлі організація евакуації та рятування людей є першочерговим завданням. Тому адміністрація об’єкту терміново відреагувала на пожежу заходами щодо знеструмлення закладу та евакуації людей з приміщень розважального комплексу, організувала гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння. Окремо працівники кінотеатру повідомили про пожежу за телефоном «101» до служби порятунку.

Вже через чотири хвилини після повідомлення на місце виклику прибули два відділення найближчої 1-ї пожежно-рятувальної частини та частини спеціальної пожежної техніки. Встановивши техніку на гідранти, пожежні зуміли винести потерпілого, який через щільне задимлення опинився відрізаними від безпечної зони. Також були вжиті заходи аби попередити поширення вогню на суміжні приміщення.

Усього в навчаннях задіяні 7 автомобілів спеціальної пожежної техніки та 32 чоловік особового складу УДСНС України у Волинській області.

Окрім перевірки оперативної підготовки чергових караулів пожежно-рятувальних підрозділів до дій за призначенням, рятувальники вивчили оперативно-тактичну характеристику будівлі, особливості зовнішнього та внутрішнього протипожежного водопостачання, відпрацювали питання взаємодії з адміністрацією об’єкту та відповідними службами міста, дії оперативного штабу, створення оперативних дільниць, першочергові дії адміністрації та членів добровільної пожежної дружини об’єкта, організацію евакуації людей.

Підбиваючи підсумки адміністрація об’єкту та рятувальники, відзначили, що відпрацювання усіх дій, дозволило на практиці перевірити як знання і вміння обслуговуючого персоналу, так і спільні дії з фахівцями ДСНС. А оскільки «Адреналін Сіті» - об’єкт із масовим перебуванням людей і в денний час у розважальному комплексі може перебувати одночасно велика кількість людей з дітьми, то практична перевірка технічних систем закладу спрямована на виявлення, боротьбу та зменшення небезпечних факторів пожеж.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині двоє ...
Наступна новина: На Вінничині внаслідок ...

КОМЕНТАРІ