У Рівненській області особливі діти вчилися виготовляти квіти з стрічок

У Рівненській області особливі діти вчилися виготовляти квіти з стрічок

25.11.15 11:02 0 697
Нещодавно в приміщенні Рівненського міського центру зайнятості відбувся профорієнтаційний захід для дітей з особливими потребами, організований та проведений за участю Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Гостями заходу були учні Рівненського навчально-реабілітаційного центру Рівненської міської ради «Особлива дитина» та їх педагоги.

Це була не просто зустріч, де розповідали про професії. Майстри РЦПТО ДСЗ презентували особливій категорії дітей професію квіткарки. Ця презентація стала одночасно майстер-класом з виготовлення квітів з кольорових стрічок, мистецтвом «казанші», що у перекладі з японської означає «оригінальні прикраси», якими японки прикрашали волосся.

У залі панувала пожвавлена робоча атмосфера. З дітьми працювали і майстри центру професійно-технічної освіти ДСЗ і фахівці центру зайнятості. Дівчатка виготовляли квіти, а хлопці із кольорових тоненьких шовкових стрічок плели браслети – фенічки на руку.

«Ці діти дуже творчі, мають велике бажання чомусь навчитися, тому за допомогою фахівців центру зайнятості та майстрів центру професійно-технічної освіти служби зайнятості, ми намагаємося показати їм якомога більше. Вони проводять і профорієнтаційні уроки, і професійну діагностику, організовують екскурсії на підприємства Рівного та інші цікаві заходи» - каже Світлана Сабадир, педагог-організатор реабілітаційного центру «Особлива дитина».

Вироби, які учні створили своїми руками вони забрали з собою. Дівчатка можуть прикрасити квітами своє волосся, одяг, або ж виріб може стати хорошим подарунком.

Дітям подобаються усі профорієнтаційні заходи, які проводяться за активної їх участі. Завдяки таким майстер-класам, вони здобувають конкретні навички. І, можливо, хтось перетворить цю справу в хобі.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ