Тернопільські вогнеборці відвідали польських колег

Тернопільські вогнеборці відвідали польських колег

25.11.15 15:02 0 594
Уже багато років триває плідна співпраця між рятувальниками Тернопільщини та їх польськими колегами.

Яскравим прикладом цієї тісної дружби є нещодавній візит тернопільських вогнеборців до міста Ястженбє-Здруй, де група фахівців Управління ДСНС України у Тернопільській області побувала в період з 15 по 23 листопада 2015 року на запрошення Комендатури Шльонського воєводства Державної пожежної охорони Республіки Польща.

Основною метою даної поїздки було відпрацювання навиків рятування потерпілих із висотних об’єктів, а також із об’єктів обслуговування підйомників у місцях гірсько-лижних курортів.

Також навчалися і евакуації людей у гористій важкодоступній лісовій місцевості з використанням альпіністського спорядження, яке дозволяє створити відповідні канатні дороги, що дають змогу транспортувати потерпілих з важкими травмами. Такі навчання є надзвичайно корисними, адже територія нашої області знаходиться на Подільській височині, де також присутні елементи горбистої місцевості.

Окрім цього, фахівці ДСНС ознайомились з сучасною рятувальною технікою та обладнанням, яке знаходиться на озброєнні у польських вогнеборців, побачили і щоденне життя та побут закордонних колег.

Учасники української делегації щиро дякували друзям з Республіки Польща за новий досвід та допомогу в здобутті вкрай корисних та потрібних знань.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ