Громади Тернопільщини — претенденти на участь в європейській Програмі створення ЦНАП

Громади Тернопільщини — претенденти на участь в європейській Програмі створення ЦНАП

25.11.15 09:26 0 550
Цьогоріч у рамках співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України започатковано Програму підтримки об'єднаних територіальних громад щодо створення центрів надання адміністративних послуг (далі «програма»). Відтак об'єднані територіальні громади Тернопільщини також претендують на участь у вказаній програмі, яка впроваджується проектом GIZ "Реформа управління на сході України" спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

24 листопада у Тернопільській обласній державній адміністрації відбулося зібрання представників окремих об'єднаних територіальних громад Тернопільської області.

«Громади, які претендують на участь у програмі, повинні взяти на себе зобов'язання створити та утримувати Центр надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП), — наголошує директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Галина Воляник. — Очікується, що створені ЦНАПи слугуватимуть взірцем для інших громад та демонструватимуть високий рівень якості надання адміністративних послуг».

Громади-переможці отримають від проекту технічну допомогу на створення Центрів надання адміністративних послуг. А саме: ремонт приміщень для ЦНАП; матеріально-технічне забезпечення ЦНАП; програмне забезпечення для ЦНАП; консультації з питань впорядкування організаційних документів ЦНАП; навчання персоналу ЦНАП. Обсяг технічної допомоги у кожній громаді визначать окремо.

Окрім того, територіальні громади, які отримають технічну допомогу від проекту, можуть зробити ще й особистий внесок у грошовій чи будь-якій іншій формі. Для прикладу: надати обладнання, зробити ремонт у приміщенні, облаштувати благоустрій прилеглої території тощо. Особистий внесок не є обов'язковою умовою участі в конкурсі, проте оцінюватиметься як додаткова перевага при відборі переможців.

Загалом, для участі у програмі на конкурсних засадах буде відібрано 10 об'єднаних територіальних громад, які представлятимуть різні регіони України.

Щоб отримати право брати участь у конкурсному відборі громада-претендент повинна мати:

- статус об'єднаної територіальної громади відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад»;

- бажання створити Центр надання адміністративних послуг у своїй громаді, що слугуватиме взірцем для інших громад;

- належне приміщення для створення ЦНАП;

- бути готовим співпрацювати в процесі створення ЦНАП з суб'єктами надання

адміністративних послуг;

- підготувати та надіслати організаторам конкурсного відбору заявку установленої

форми.

Конкурсний відбір поширюється на всю територію України. Кінцева дата подання заявок — 16 грудня.

Довідково

Проект "Реформа управління на сході України", виконується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Термін виконання проекту: 2010 – 2016 роки. Головною його метою є сприяння органам місцевого самоврядування та державним установам у застосуванні інструментів та процедур для більш ефективного надання адміністративних і комунальних послуг, а також впровадження міжмуніципального співробітництва як інноваційного інструменту розвитку місцевого самоврядування в Україні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ