У Рівненській області рятувальники відпрацювали тактичні прийоми гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт в одному з найбільших нічних клубів обласного центру

У Рівненській області рятувальники відпрацювали тактичні прийоми гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт в одному з найбільших нічних клубів обласного центру

25.11.15 08:37 0 513
Останнім часом у різних країнах світу збільшилася кількість пожеж із трагічними наслідками на об’єктах з масовим перебуванням людей.

Серед найбільш резонансних є масштабна пожежа, яка сталася 30 жовтня 2015 року під час концерту у нічному клубі міста Бухарест (Болгарія). Безпосередньо на місці пожежі у приміщеннях нічного клубу в результаті опіків та отруєння токсичними продуктами горіння загинуло 27 відвідувачів, а з часом ця цифра сягнула 60 людей, з травмами різного ступеня тяжкості потрапило до лікарень 100 чоловік. Причиною пожежі стало використання феєрверків при проведенні піротехнічного шоу.

Як свідчить аналіз, основними причинами такої кількості загиблих і травмованих є проблеми з евакуацією, незадовільний протипожежний стан самих закладів, а також незнання обслуговуючим персоналом обов’язків на випадок пожежі.

Тож, з метою попередження травмування та загибелі людей, недопущення виникнення надзвичайних подій такого характеру, в Рівненській області рятувальники спільно із адміністрацією об’єктів проводять пожежно-тактичні навчання у місцях із масовим перебуванням людей. Одне із таких навчань за домовленістю із керівництвом об’єкту 24 листопада було проведено у нічному клубі «Лагуна» міста Рівне.

Участь у навчаннях взяли керівництво та начальники караулів усіх міських пожежних частин 3-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС.

В ході теоретичної частини офіцери Держслужби з НС детально вивчили характеристику та особливості об’єкту з масовим перебуванням людей.

Згідно тактичного задуму пожежа в приміщенні закладу виникла внаслідок короткого замкнення електричної мережі. Виявивши загорання, адміністрація клубу за телефоном «101» повідомила рятувальників, після чого прийняла міри по евакуації відвідувачів закладу. У ході проведення навчань були відпрацьовані дії працівників щодо своєчасного оповіщення про пожежу, евакуації відвідувачів закладу та запобігання поширенню вогню. Водночас пожежно-рятувальний підрозділ 2-ма ланками газодимозахисної служби провів евакуацію людей та ліквідував умовну пожежу.

В ході навчань було також відпрацьовано порядок інформування та залучення служб взаємодії міста та перевірено правильність дій обслуговуючого персоналу клубу.

«Нам доводиться гасити пожежі на самих різноманітних об'єктах, тому відпрацьовуємо різні схеми дій протягом усього року. Зазвичай керівники підприємств ідуть на контакт у цьому питанні, бо знають, чим може закінчитися якась надзвичайна подія. Всі хочуть бути впевненими, що у них безпечний об'єкт, куди можуть спокійно ходити відвідувачі», - зазначив начальник міськрайонного управління ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Віктор Бабак.

На завершення тренувань з працівниками закладу було проведено інструктаж з питань пожежної безпеки та цивільного захисту.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Кількість ...

КОМЕНТАРІ