На Вінниччині вшанували пам’ять жертв голодоморів (+фото)

На Вінниччині вшанували пам’ять жертв голодоморів (+фото)

26.11.15 16:43 0 578
24 листопада, напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів, у Вінницькій академії неперервної освіти відбувся урочистий захід з врученням Почесних грамот облдержадміністрації та облради жертвам голодоморів в Україні та дослідникам, які працюють над вивченням та збором матеріалів про голодомор на Вінниччині.

Організаторами заходу виступили Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та Вінницька академія неперервної освіти.

Від імені керівництва обласної державної адміністрації та обласної ради директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації С. Василюк вручила почесні грамоти та грошові винагороди.

Цього ж дня представники редакційної колегії «Реабілітовані історією» презентували видання «Реабілітовані історією. Вінницька область. Книга п'ята» та вручили книги обласному Товариству політичних в'язнів, репресованих та їх дітей, ветеранським організаціям, ГО «Пенсіонери Поділля», ВО «Просвіта» для практичного використання в подальшій роботі. Під час презентації з низкою цікавих матеріалів, що стосуються тематики заходу, виступили кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії і суспільних наук Вінницького національного університету ім.М.Пирогова, керівник редакції книги «Реабілітовані історією. Вінницька область» В.Лациба, доктор історичних наук, професор Вінницької академії неперервної освіти О.Струкевич, кандидат історичних наук, секретар головної редакційної колегії загальнонаціональної книги «Реабілітовані історією» Д.Подкур, голова обласної організації ветеранів України В.Ратова.

Кавалер Ордену княгині Ольги ІІІ ст., заслужений працівник культури України Г.Нищик презентувала книгу «Державні нагороди» Музею освіти, який функціонує при Академії. В заході також взяли участь представники засобів масової інформації, громадськість Вінниччини, викладачі історії, права та суспільних дисциплін навчальних закладів області.

Слід відмітити, що в холі обласної державної адміністрації, розпочала свою роботу виставка «Спротив геноциду»





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Тернопілля: на Борщівщині ...

КОМЕНТАРІ