Голова облдержадміністрації Валерій Коровій зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні (+фото)

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні (+фото)

26.11.15 08:37 0 567
25 листопада, Вінниччину з офіційним візитом відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Абдуалієв. Для обговорення перспективних напрямів співробітництва дипломат зустрівся з головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм та головою обласної Ради Сергієм Свитком.

Вітаючи пана Посла на Вінницькій землі, очільник ОДА Валерій Коровій ознайомив поважного гостя з економічним потенціалом регіону, підкресливши: попри важку економічну ситуацію в державі, Вінницька область демонструє позитивну динаміку розвитку. «Маємо приріст обсягів промислового виробництва, в першу чергу, за рахунок того, що нам вдалось протягом останніх років реалізувати дуже потужні інвестиційні проекти. Це і новий молокозавод компанії «Рошен», і нова кондитерська фабрика. Працює також підприємство групи компаній «Віойл», що проходить зараз подальшу модернізацію, - повідомив Валерій Коровій. - Ми створюємо економічні умови для того, щоб розвивати конкурентне середовище, інвестиції, і щоб наші підприємства з переробки могли реалізовувати свою продукцію на зовнішніх ринках».

За словами очільника Вінниччини, на території області працюють також потужні експортні компанії у сфері харчової промисловості, до прикладу, підприємство «Nemiroff». Крім того, в регіоні реалізовано серйозний інвестиційний проект групи компаній «Миронівський хлібопродукт», в результаті якого створено 3800 робочих місць, і нині триває робота над втіленням у життя другої фази цього проекту.

Валерій Коровій підкреслив, що Вінницька область зацікавлена в ринках Узбекистану. Так, Могилів-Подільський машинобудівний завод, що займається виробництвом обладнання для мукомельної промисловості, нині активно співпрацює з Республікою Узбекистан, керівництво якої реалізує програму зі збільшення потужностей переробки у цій сфері. Також взаємодіють з партнерами в Узбекистані й місцеві підприємства легкої промисловості, які спеціалізуються на швейному виробництві.

«Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС, на всі країни вже ратифікували її, і з 1 січня ми відкриваємо наші ринки. Тож з точки зору експортного потенціалу Україна зараз є дуже цікавим майданчиком для просування товарів у Євросоюз», - зауважив між тим голова облдержадміністрації.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Абдуалієв, у свою чергу, відзначив позитивні досягнення Вінницької області. Відтак наголосив: Узбекистан прагне зберегти та примножити взаємини з Україною за всіма напрямками співпраці.

« в Узбекистані відбувається багато змін, спостерігається щорічний ріст економіки. Це нам дає можливість будувати стосунки з нашими традиційними партнерами, а Україна для нас становить величезний інтерес. Її геополітичне розташування, потужна промисловість, розвинене сільське господарство – це основи для нашої тісної взаємодії», - зауважив Алішер Абдуалієв.

За словами дипломата, на фоні тих подій, які відбуваються нині в Україні, втрачено обсяги торгівлі між державами, тож Республіка Узбекистан зацікавлена у подвоєнні-потроєнні таких оборотів. Більше того, узбецькі партнери готові у співпраці з вінницькими підприємствами працювати над заповненням тих ніш ринку, які залишились незайнятими в результаті зниження рівня співпраці з РФ.

В цілому, відзначив Надзвичайний та Повноважний Посол, Україна дуже цікава для Узбекистану, відтак позитивною є й налаштованість на подальші взаємини між державами.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ