Пільги по земельному податку: особливості при оренді

Пільги по земельному податку: особливості при оренді

26.11.15 15:26 0 642
При яких умовах пільгове оподаткування земельним податком не застосовується, нагадала ДФС України своїм листом від 06.11.2015 р. N 23718/6/99-99-15-03-02-15. В листі зокрема зазначається, що плата за землю належить до місцевих податків і відповідно встановлюється рішеннями сільської, селищної чи міської ради. Останніми також затверджуються пільги по даному податку з врахуванням норм Податкового кодексу України.

Варто зазначити, що пунктом 284.3 статті 284 Податкового кодексу передбачено, якщо платники земельного податку, які користуються пільгами з цього податку, надають в оренду земельні ділянки, окремі будівлі, споруди або їх частини, податок за такі земельні ділянки та земельні ділянки під такими будівлями (їх частинами) сплачується на загальних підставах з урахуванням прибудинкової території.

Ця норма не поширюється на бюджетні установи у разі надання ними будівель, споруд (їх частин) в тимчасове користування (оренду) іншим бюджетним установам, дошкільним, загальноосвітнім навчальним закладам незалежно від форм власності і джерел фінансування.

Загалом пільгами по платі за землю в поточному році скористалися близько 900 юридичних осіб на суму 42,6 млн.грн. За 10 місяців п.р. місцеві бюджети поповнили свої скарбниці від земельного податку та орендної плати на 323,2 млн.грн.

ГУ ДФС у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ