Валерій Коровій: «Духовно-моральний розвиток вінничан залежить від державно-конфесійних відносин» (+фото)

Валерій Коровій: «Духовно-моральний розвиток вінничан залежить від державно-конфесійних відносин» (+фото)

26.11.15 16:02 0 557
Питання щодо функціонування Вінницького приватного православного навчально-виховного комплексу святого Миколая обговорили на робочій зустрічі, яку очолив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. Учасниками зібрання також стали керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та дирекція НВК «Святого Миколая».

Учасники засідання оглянули заклад, до якого входить дитячий садок, початкова, основна і середня школа, ознайомилися з роботою навчального комплексу, поспілкувалися з педагогами та учнями.

Як зазначив директор НВК Анатолій Панчук, - «Програма закладу відповідає стандартам загальноосвітніх шкіл та затверджена Міністерством освіти. Три роки тому Вінницький навчально-виховний комплекс отримав ліцензію на педагогічну діяльність. А у квітні 2015 р. Міністерство освіти і науки надало йому статус експериментального навчального закладу всеукраїнського рівня».

в освітянському закладі навчається та виховується 76 дітей 43 учні 1- 5 класів та 33 дітей вихованці двох груп дитячого садочку.

В ході зустрічі були розглянуті питання щодо підтримки діяльності навчального закладу, створення спільних державно-церковних соціальних програм та проектів, які б включали допомогу дітям з неблагополучних сімей і тим, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Як зазначив Валерій Коровій, - «Держава не має права втручатися у справи Церкви, а Церква – у справи держави, однак вони можуть між собою співпрацювати. Справа виховання дітей – одна з ймовірних можливостей такої співпраці. Наше завдання знайти таку модель співробітництва, яке включало б в себе підтримку навчальних закладів, в тому числі і приватних, які надають високоякісну освіту, формують у дітей загальнолюдські духовні-моральні цінності та орієнтири».











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: за добу,в ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ