Завершилася комплексна перевірка з питань реалізації державної політики у сфері цивільного захисту Житомирщини

Завершилася комплексна перевірка з питань реалізації державної політики у сфері цивільного захисту Житомирщини

26.11.15 13:33 0 522
25 листопада у Житомирській облдержадміністрації відбулося підсумкове засідання щодо підведення підсумків комплексної перевірки діяльності служб цивільного захисту Житомирщини. Перевірка проходила відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту на 2015 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України. Головуючий засіданням перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Геннадій Дмитренко під час свого виступу зазначив, що робота комісії це неоціненна кваліфікована допомога для вдосконалення діяльності підпорядкованих підрозділів. Надані методичні рекомендації допоможуть відповідним фахівцям усунути виявлені недоліки.

Протягом перевірки проводилось декілька позачергових засідань комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій різного рівня, оцінювався стан виконання заходів цивільного захисту на потенційно небезпечних об’єктах, які розташовані на території Житомирщини, вивчено порядок ведення документації у закладах освіти, медичних установах та інших підприємствах.

Комісія ДСНС відвідала такі найбільші міста області як: Бердичів, Коростень, Новоград-Волинський, Малин та Житомир. Аби оцінити рівень взаємодії між спеціалізованим службами, у кожному з міст моделювалася умовна надзвичайна ситуація. Зокрема, у Житомирі довелося ліквідовувати надзвичайну ситуацію пов’язану із вибухом в котельні, в Коростені – у 100-квартирному житловому будинку, а в Малині – вибухнув бензовоз на автозаправці. Крім того в Бердичеві внаслідок зіткнення вантажівки та маршрутного автобусу стався витік аміаку, а в Новограді виникла пожежа в школі у кабінеті хімії. Подібне практичне відпрацювання дало можливість членам комісії оцінити готовність органів управлінь та сил цивільного захисту області до виконання поставлених завдань.

Окрема увага приділялася організації та забезпеченню інженерного захисту населення і території області. Захисні споруди цивільного захисту в умовах сьогодення мають особливе значення. На Житомирщині ж проінвентаризовано 52 % захисних споруд, що є посереднім показником по всій країні.

Про результати комплексної перевірки Житомирщини особисто доповідав заступник голови комісії ДСНС Олег Лемешко. В цілому він висловив позитивне враження про роботу служб цивільного захисту Житомирщини: «За результатами комплексної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки територіальна підсистема єдиною державної системи цивільного захисту Житомирської області оцінюється як «обмежено готова до виникнення завдань за призначенням». З метою вирішення проблемних питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки населення і територій Житомирської області комісія ДСНС України пропонує продовжити роботу щодо виконання нормативно-правових вимог у сфері цивільного захисту, на основі вимог Кодексу Цивільного захисту України».

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Вінничина: ще одного ...

КОМЕНТАРІ