Житомирська поліція закликає підприємців подбати про безпеку відвідувачів торгівельних закладів

Житомирська поліція закликає підприємців подбати про безпеку відвідувачів торгівельних закладів

26.11.15 14:09 0 533
В обласному центрі тривають заходи щодо запобігання викрадень речей з салонів автомобілів, залишених власниками на паркувальних майданчиках поблизу супермаркетів.

Упродовж року у Житомирі було зареєстровано понад 80 крадіжок особистих речей громадян з автомобілів. Частина таких злодіянь була вчинена на вулицях та парковках поблизу торгівельних закладів. Правоохоронці розкрили 87% таких крадіжок та продовжують працювати, аби запобігти їх вчиненню.

- Вчасні застережні заходи – основна запорука спокою автовласників, - коментує начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. - Частина обікрадених машин не була обладнана спеціальними запобіжними пристроями, а в салоні господарі залишали цінні речі: телефони, фотоапарати, ноутбуки, гаманці та сумки, документи тощо, що й привернуло увагу зловмисників.

Аби запобігти таким випадкам, працівники поліції проводять спеціальні, у тому числі й оперативні, заходи, результатом яких стали низка затримань автозлодіїв. Зустрічаються поліцейські й з власниками торгівельних закладів, адже вони теж несуть відповідальність за безпеку на автостоянках, скористатися якими пропонують своїм відвідувачам.

Відтак, працівники поліції пропонують місцевим бізнесменам подбати не тільки про зручні заїзди та виїзди поблизу супермаркетів, а й обладнати паркувальні майданчики належним відеонаглядом, охороною та іншими сервісними послугами, що дозволять відвідувачам не хвилюватися за збереження власного майна. Втім, поки що власники торгівельних закладів не поспішають підтримати такі ініціативи.

Тому правоохоронці застерігають автомобілістів: аби не втратити транспортний засіб та речі, які знаходяться в його салоні, убезпечити себе від посягань зловмисників, варто дотримуватися елементарних правил перестороги:

- автомобіль необхідно залишати на надійній охоронюваній стоянці, у «полі зору» встановлених камер відеоспостереження;

- часто увагу злодіїв привертають цінні речі в салоні. Відтак, залишаючи автівку навіть на нетривалий час, не варто покидати в ній документи, гроші, сучасні ґаджети тощо;

- не забувайте завжди зачиняти вікна та дверцята, перевіряти, чи не залишили ключ у замку запалення, навіть виходячи «на хвилинку»;

- важливим способом захистити транспортний засіб є встановлення якісної охоронної сигналізації та протиугінних пристроїв, які не тільки сповістять господаря про посягання на майно, але й заблокують намагання зловмисника викрасти автомобіль.

Відповідальне ставлення до збереження власного майна значно зменшить шанси зловмисників заволодіти ним.

Відділ комунікації

ГУНП в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Відбулося обговорення ...

КОМЕНТАРІ