На Рівненщині затримали чоловіка із автоматом та виявили 14 бурштинокопачів

На Рівненщині затримали чоловіка із автоматом та виявили 14 бурштинокопачів

26.11.15 12:30 0 567
Під час відпрацювання території району працівники відділу поліції та прокуратури Дубровиччини близько першої години ночі в лісовому масиві поблизу села Ясинець затримали 26-річного костопільчанина. Чоловік мав при собі автомат, зовні схожий на АК-74с, у магазині якого знаходились п'ять холостих набоїв.

Як пояснив правоохоронцям затриманий, його найняв малознайомий чоловік для здійснення охорони кварталу Дубровицького лісництва від сторонніх осіб, які займаються незаконним видобутком бурштину-сирцю за допомогою мотопомп. «Роботодавець» запевнив, що це все на законних підставах.

Працівники поліції наразі з'ясовують, звідки у чоловіка зброя. Вилучені автомат і набої направили для проведення експертизи. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Під час відпрацювання слідчо-оперативна група також виявила чотирнадцять старателів, які за допомогою трьох мотопомп кустарного виробництва займалися незаконним видобутком бурштину-сирцю.

Старателями виявилися жителі Сарненського, Березнівського, Костопільського районів, Рівного та Вінниці.

Мотопомпи та знаряддя для незаконного видобутку, чотири автомобілі вилучені та доставлені до Дубровицького відділу поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації Головного управління

Національної поліції України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Вінниччині понад дві ...

КОМЕНТАРІ