Прокуратура Рівненщини домоглася скасування незаконного судового рішення,яким злочинця звільнено від відбування покарання

Прокуратура Рівненщини домоглася скасування незаконного судового рішення,яким злочинця звільнено від відбування покарання

26.11.15 10:17 0 541
Завдяки принциповій позиції прокуратури Рівненської області апеляційним судом Рівненської області скасовано незаконну ухвалу місцевого суду, якою звільнено умовно-достроково злочинця від відбування покарання.

Так, встановлено, що мешканця Волинської області, засудженого за вчинення умисного вбивства та інших тяжких і особливо тяжких злочинів до позбавлення волі строком на 15 років з конфіскацією майна, звільнено від відбування покарання Рівненським районним судом з істотними порушеннями норм процесуального права. Зокрема, справа розглядалася без наявності відповідного клопотання сторін, а також без участі представників прокуратури через неповідомлення cуддею про час та місце розгляду справи.

Крім того, копію винесеної ухвали судом не надіслано прокурору для ознайомлення, у зв'язку з чим пропущено передбачені законодавством строки апеляційного оскарження.

Ознайомившись із матеріалами справи, заступник прокурора Рівненської області на незаконну ухвалу суду вніс скаргу, яку апеляційним судом Рівненської області задоволено, поновлено строки оскарження, скасовано рішення суду про умовно-дострокове звільнення засудженого та матеріали направлено на новий судовий розгляд.

Також прокуратурою Рівненської області розпочато досудове розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення).

Крім того на адресу Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України прокуратура Рівненської області скерувала лист про вирішення питання щодо притягнення судді Рівненського районного суду до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ