В Житомирській області уряд відновив поповнення бібліотечних фондів періодичними виданнями

В Житомирській області уряд відновив поповнення бібліотечних фондів періодичними виданнями

27.11.15 11:32 0 543
За ініціативи Міністерства культури України Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови «Провнесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117», якимиврегульовуються питання здійснення бібліотеками передплати періодичних видань.

Постанова Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 № 117 «Про здійснення попередньої оплатитоварів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти», унеможливлювала проведення бібліотеками передплати періодичних видань у поточному бюджетному році на наступний. Тому з початку 2015 рокувиникла загроза, що усі бібліотеки України залишаться без періодики, оскільки процес передплатиперіодичних видань передбачає укладання договорів за кілька місяців до початку їх надходження. Разом з тим, більшість відвідувачів бібліотек, перш за все, цікавляться новими надходження періодичних видань. Їх відсутність могла призвести до створення інформаційного вакууму, негативно вплинути на рівень задоволення інформаційних потреб населення, обізнаності щодо суспільних, економічних та культурних питань, і в свою чергу, сприяти виникненню соціальної напруги у суспільстві.

Прийняттям постанови № 946 від 28 листопада 2015 року “Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117 ” відновлена можливість поповнення бібліотечних фондів періодичними виданнями, що, в свою чергу, забезпечить конституційні права громадян на вільний доступ до інформації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці під колесами ...
Наступна новина: Загроза хвороби Лайма в ...

КОМЕНТАРІ