На Вінничині 1079 учасників бойових дій на Сході вже реалізували своє право на отримання земельних ділянок різних видів використання

На Вінничині 1079 учасників бойових дій на Сході вже реалізували своє право на отримання земельних ділянок різних видів використання

27.11.15 16:46 0 543
З початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО земельними ділянками уВінницькій області 1079 військовослужбовців отримали у власність 634,8623 га.

Наразі до Головного управління звернулося 4114 учасників антитерористичної операції з клопотаннями про отримання земельних ділянок. Розглянувши отримані заяви, землевпорядники прийняли 3652 рішення про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою на землі площею 3207,50 гектари. Іншим звернення знаходяться у стадії розгляду.

Із загальної кількості військовослужбовців, які подали до Головного управління заяви , садівництвом виявили бажання займатись на 1227 ділянках. Для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських споруд подано 494 заяви. Ще 1931 власників воліли б займатись особистим селянським господарством.

Найбільшу кількість клопотань військові подали у Вінницькому(1110), Калинівському (269), Могилів-Подільському (174) районах області.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз'яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: Як на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ