Львівська область: зареєстровано 2 випадки отруєння чадним газом

Львівська область: зареєстровано 2 випадки отруєння чадним газом

27.11.15 12:49 0 675
25 листопада о 20:01 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в квартирі по вул. Лісна в с. Зубра Пустомитівського району, попередньо отруїлись чадним газом 3 (троє) дітей: 1 дитина 2010 року народження та 2 дітей – 2015 року народження.

Також 26 листопада о 00:06 надійшло повідомлення, що в квартирі по вул. Білинського в м. Львові, попередньо отруїлись чадним газом 2 (двоє) дітей. Ними виявились діти 2009 та 2011 років народження.

Потерпілих у задовільному стані госпіталізовано в лікувальні заклади м. Львова.

Причини події встановлюються.

В сучасному суспільстві чадний газ вважається одним з найбільш поширених отруйних речовин. Він здатен завдати шкоди внаслідок активного використання побутових газових та електричних приладів, несправну систему вентиляції приміщень, а часом і через просту необережність та недотримання правил безпеки мешканцями. Адже саме у закритих приміщеннях найчастіше накопичується чадний газ. Тому, щоби уникнути отруєння чадним газом, слід звертати увагу на дотримання елементарних правил безпеки. Для ремонту газових приладів і систем вентиляції приміщення варто звертатись в спеціалізовані організації і регулярно перевіряти справність газових і вентиляційних приладів; регулярно провітрювати помешкання; ні в якому разі не обігрівати приміщення газовою плитою; при користуванні пічкою, в ній не повинно бути щілин та тріщин, її не можна залишати розтопленою без контролю, при незавершеному процесі горіння не можна закривати заслінку.

Якщо ж людина відчуває сонливість, почервоніння шкіри та очей, запаморочення, то обов’язковим є надання потерпілому медичної допомоги, адже це головні ознаки отруєння чадним газом. Варто пам’ятати, що особливо чутливі до впливу чадного газу діти, літні люди, вагітні жінки, а також люди з хронічними захворюваннями крові, легенів і серця.

З огляду на таку тривожну картину, слід завжди пам’ятати, що обережність і дотримання правил пожежної безпеки - запорука недопущення отруєння чадним газом. Бережіть своє життя та життя ваших близьких від небезпечної отрути під назвою чадний газ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку мандрівний ХІІ ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ