Власників маломірних суден з Тернопільщини закликають дотримуватися вимог безпеки

Власників маломірних суден з Тернопільщини закликають дотримуватися вимог безпеки

27.11.15 08:35 0 498
Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті дуже стурбована значним ростом в останній час аварійності під час використання маломірних суден громадянами, перш за все під час проведення рибної ловлі.

«Незважаючи на те, що сезон судноплавства закінчився, це не знімає відповідальності за дотримання вимог безпеки з власників маломірних суден», - наголошують у департаменті розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської обласної державної адміністрації.

За інформацією Укрморрічінспекції тільки у жовтні – початку листопада 2015 року з маломірними суднами, що використовувались для рибальства та полювання, трапилось 7 аварійних подій.

Основними причинами виникнення цих аварійних подій є відсутність необхідних навиків управління судном, невикористання рятувальних засобів, експлуатація судна без урахування його вантажопідйомності та пасажиромісткості, у несприятливих гідрометеорологічних умовах або у темний час доби. У декількох випадках мало місце алкогольне сп'яніння судноводіїв та інших осіб, що знаходилися на борту судна.

Знехтували судноводії також й вимогами нормативно-правових актів з питань безпеки судноплавства, які забороняють:

використання незареєстрованих плавзасобів;

вихід на водні об'єкти не з незареєстрованих баз для стоянки маломірних (малих) суден;

використання плавзасобів без належного технічного огляду та у невідповідних районах і, сезонних та погодних умовах плавання;

керування судном без посвідчення судноводія малого/маломірного судна;

користування маломірним судном у темний час доби.

Укрморрічінспекція ще раз звертає увагу громадян на те, що нехтування вимогами безпеки судноплавства, зокрема використання маломірних суден у холодну пору року становить небезпеку та загрозу для життя й здоров'я людей, які ними користуються, тому закликає дотримуватися вимог безпеки судноплавства та особистого виживання на воді, а також не здійснювати вихід на воду маломірними суднами у зимовий період після закриття навігації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Електронна ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ