Як на Тернопільщині борються з корупцією

Як на Тернопільщині борються з корупцією

27.11.15 16:47 0 667
На Тернопільщині інспектора ДАІ спіймали на хабарі. Житель області та його пособниця постали перед судом за одержання 1 700 дол. США хабара

Прокуратура області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно одного з інспекторів УДАІ УМВС України в області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник міліції, перебуваючи у відпустці, пообіцяв жителю Тернополя посприяти у поверненні йому вилученого працівниками ДАІ свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу за винагороду в розмірі 600 доларів США. Під час отримання цих коштів його затримали правоохоронні органи.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначено покарання за ч.2 ст.369-2 КК у виді сплати до бюджету майже 13 тис. грн. штрафу.

Окрім того, правоохоронця звільнено із займаної посади за вчинення корупційного злочину.

Прокуратура Тернопільської області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно жителя Тернопільського району, який обвинувачувався в одержанні неправомірної вигоди у сумі 1 500 дол. США за вплив на посадових осіб військового комісаріату та його спільниці – в одержанні 200 дол. США за пособництво у вчиненні злочину.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жителька Тернополя пообіцяла через свого знайомого вирішити питання з одержанням призовником військового квитка про непридатність до проходження військової служби.

Отримавши 1 700 дол. США хабара, тернополянка передала знайомому 1500 дол. США для впливу на посадових осіб військового комісаріату, а 200 – залишила собі за пособницькі дії.

Вироком суду жителя Тернопільського району визнано винним у вчиненні корупційного злочину та призначено покарання за ч.2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) у виді сплати до бюджету 25 тис. 500 грн. штрафу. Його спільницю суд зобов'язав сплатити штраф у сумі 12 тис. 750 грн. за пособництво у вчиненні злочину.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ