Рівненщина: рятувальники провели для студентів «День цивільного захисту»

Рівненщина: рятувальники провели для студентів «День цивільного захисту»

27.11.15 09:45 0 522
25 листопада працівники Служби порятунку смт.Рокитне у рамках Дня цивільного захисту провели повчальні заходи для студентів та педагогічного колективу Рокитнівського медичного училища.

Заняття складалось з теоретичної та практичної частин. Проведено конкурси, естафети, відкриті уроки, інструктаж щодо користування індивідуальними засобами захисту (протигази, респіратори). Відпрацьовано дії щодо евакуації учасників навчально-виховного процесу, надання першої допомоги постраждалим при аваріях з викидом небезпечних хімічних речовин та гасіння умовної пожежі.

Наступним етапом заходу стало комплексне об’єктове тренування. За сигналом "Увага всім!" здійснено оповіщення учасників навчально-виховного процесу про надзвичайну ситуацію. Студенти під керівництвом педагогів організовано, згідно з планом евакуації, покинули приміщення класів та вирушили до протирадіаційного укриття.

Після практичних занять рятувальники провели з учнями та вчителями лекцію-інструктаж щодо дотримання вимог правил пожежної та техногенної безпеки в побуті, розповіли, як діяти зібрано та рішуче, щоб не розгубитися у випадку виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій та подій. Звернули увагу на порядок дій при виявленні вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів тощо. Також навчили правильності користування вогнегасником.

Як зазначили педагоги медичного училища, День цивільного захисту став корисним не тільки для студентів, які отримали важливу інформацію про правила безпеки та здобули практичні навички з їх використання, але й для педагогів, які обмінялися досвідом в організації навчальної роботи з питань безпеки життєдіяльності.

День цивільного захисту під гаслом «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» було проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирські поліцейські ...

КОМЕНТАРІ