рятувальники провели лекцію для студентів Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича

рятувальники провели лекцію для студентів Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича

27.11.15 15:51 0 533
26 листопада працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели лекцію для студентів п’ятого курсу економічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Темою лекції було «Правила безпеки в повсякденному житті» і вона була поділена на дві частини: інформаційно-роз’яснювальну та показову. В ході першої частини рятувальники ознайомили всіх студентів із кількістю пожеж та основними причинами їх виникнення, які трапилися на території Чернівецької області в цьому році та до яких трагічних наслідків вони призвели. Зокрема, фахівці Управління ДСНС розповіли про те, що на пожежах передчасно обірвалося життя 34 людей, з них 1 дитина. «Згідно аналізу, людський фактор є тією основною причиною, внаслідок якої виникають пожежі. Потрібно розуміти, що лише дотримання правил безпеки допоможе уникнути біди, зберегти людське життя та здоров’я, а також матеріальні цінності» – звернулися рятувальники до слухачів лекції. Не забули працівники Управління ДСНС розповісти і про порядок дій у разі виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів, підозрілих предметів у людному місці та інших надзвичайних подіях. Вся роз’яснювальна частина лекції супроводжувалася показом для студентів спеціальних навчальних відеофільмів.

В ході показової частини лекції рятувальники продемонстрували присутнім як правильно користуватися вогнегасником. При цьому фахівці Управління ДСНС зазначили, що завдяки вогнегаснику чи іншим первинним засобам пожежогасіння можна ліквідувати пожежу, якщо виявити її на початковій стадії горіння, тож вміти ними користуватися потрібно всім, адже від лиха ніхто не страхований.

Підбиваючи підсумки проведеної лекції, рятувальники ще раз звернулися до студентів із нагадуванням про важливість дотримування правил безпеки та закликали розповідати про культуру безпечної поведінки всім своїм рідним та близьким. «Життя – найцінніше, що є в людини. Тож потрібно дотримуватися правил безпеки, щоб з людиною не трапилося ніякого лиха» – підбили підсумки лекції рятувальники.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові змагатимуться ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ