В Чернівецькій області фахівці медичних служб системи ДСНС обговорюють питання медичного захисту рятувальників та населення

В Чернівецькій області фахівці медичних служб системи ДСНС обговорюють питання медичного захисту рятувальників та населення

27.11.15 09:27 0 528
26 листопада в Інституті державного управління у сфері цивільного захисту розпочалися навчально-методичні збори медичних служб системи ДСНС. Участь у засіданні взяли помічник Голови ДСНС України з медичних питань Людмила Шостак, фахівці цетрального апарату ДСНС, керівники медичних служб регіональних підрозділів ДСНС, навчальних закладів цивільного захисту, підприємств, організацій та установ сфери управління ДСНС.

"Медична служба відіграє важливу роль у системі ДСНС, особливо під час проведення антитерористичної операції на Сході України. Адже медичні фахівці Служби здійснюють медико-психологічну реабітацію особового складу ДСНС, у тому числі і рятувальників, які перебувають у Донецькій та Луганській областях, надають допомогу переселенцям та громадянам, які проживають на Сході. В умовах сьогодення ми повинні знати як працювати під час різноманітних надзвичайних ситуацій та відпрацювати порядок оперативної взаємодії з іншими службами щодо надання екстренної медичної допомоги постраждалим",- зазначила Помічник Голови ДСНС Людмила Шостак.

Під час першого дня зборів, які триватимуть 26-27 листопада, учасники обговорили питання медико-біологічного захисту населення у разі надзвичайної ситуації, стан функціонування системи екстреної медичної допомоги, медико-психологічної реабілітації рятувальників, які повернулися зі Сходу України.

Крім того, було проаналізовано результати участі фахівців медичних служб ДСНС у спільних міжнародних навчаннях ДСНС та НАТО - "Україна-2015", які проходили у вересні цього року на Львівщині. В ході відпрацювань медичні працівники Служби спільно із міжнародними колегами на високому рівні продемонстрували професійні навички під час ліквідації умовної надзвичайної ситуації.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 2 грудня о 10 год. у ...
Наступна новина: Як уберегтися від пожеж у ...

КОМЕНТАРІ